El BCE contacta alguns bancs per saber la seva exposició a Grifols

La companyia farmacèutica amb seu a Sant Cugat ha tancat una nova jornada amb pèrdues, que s'enfilen a més del 40% en l'últim mes


  • Comparteix:

La seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Google Maps

La seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Google Maps

El Banc Central Europeu (BCE) ha contactat bancs per saber quina exposició de risc tenen a la farmacèutica catalana Grifols, amb seu a Sant Cugat. Segons ha publicat l'agència internacional Reuters aquest dijous i ha confirmat l'ACN, el BCE vol actualitzar amb les últimes dades disponibles l'exposició de les entitats al deute de la multinacional catalana. En aquest sentit, és habitual que els supervisors com el BCE contactin amb el sector bancari per demanar-los que clarifiquin informació sobre la seva exposició a determinats riscos i garantir així que estan protegits davant d'eventuals sotracs.

D'acord amb els seus últims resultats, el deute de Grifols a tancament del tercer trimestre de 2023 era de 9.540 milions d'euros. El fons baixista Gotham City Research, en el seu informe, assegura que el deute és el doble de l'oficial i acusa la multinacional de valdre "zero". Des de la publicació d'aquest informe, Grifols arrossega pèrdues a borsa que ja superen el 40%. Aquest dijous, la farmacèutica ha caigut un 2,41% i el valor de les seves accions està en els 8,4 euros.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.