Grifols publica els comptes auditats per KPMG

Les accions de la farmacèutica amb seu a Sant Cugat s'enfilen un 15%, fins als 8 euros


  • Comparteix:

La farmacèutica catalana Grifols té seu a Sant Cugat / Foto: ACN (Albert Hernández)

La farmacèutica catalana Grifols té seu a Sant Cugat / Foto: ACN (Albert Hernández)

Grifols ha publicat aquest divendres al matí els comptes auditats per KPMG, segons ha explicat en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Segons la companyia, l'auditora ha donat el seu vistiplau 'sense excepcions'. Grifols assenyala que s'ha inclòs la integració de la JV amb ImmunoTek 'alienat el tractament comptable amb l'essència del contracte', que va ser modificat al juny del 2023. No obstant això, assegura que aquesta integració no té impacte en el balanç de pèrdues i beneficis ni en les mètriques clau, en comparació amb els estats financers resumits consolidats del 2023 i publicats el passat 29 de febrer. En l'obertura de la borsa, les accions de Grifols han pujat un més d'un 15%, fins als 8 euros aproximadament.

Aquest 8 de març era la data límit per entregar aquesta informació, que tot i aquest apunt tampoc ha tingut cap impacte en la ràtio d'apalancament, que se situa en un 6,3x, ni en l'Estat de fluxos d'efectiu (impacte positiu de 4 milions d'euros).

Ingressos "rècord"

En els resultats presentats fa uns dies, Grifols va reportar uns beneficis de 59 milions d'euros, un 71,5% menys que en l'exercici anterior, i uns ingressos "rècord" de 6.592 milions d’euros.

L'entrega dels comptes auditats arriba la mateixa setmana del darrer atac del fons Gotham City Research, que va provocar una nova davallada en el valor de les accions de la farmacèutica catalana, amb un descens superior del 15% que aquest divendres al matí ja està recuperant, amb increments superiors al 16% fins als 8 euros.

Mentrestant, la CNMV té pendent encara emetre la seva opinió sobre les denúncies del fons baixista a partir de la informació enviada per Grifols a l'organisme regulador.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.