El PSC aposta per concedir a la Diputació de Barcelona la gestió tributària municipal


  • Comparteix:

El regidor socialista Pau Calsamiglia diu que la Diputació reduiria el cost del servei i milloraria l'eficiència de la recaptació

El regidor socialista Pau Calsamiglia diu que la Diputació reduiria el cost del servei i milloraria l'eficiència de la recaptació

El PSC s'ha felicitat per la voluntat de l'equip de govern de negociar amb la Diputació de Barcelona la possibilitat que aquest organisme supramunicipal s'encarregui de la gestió tributària a Sant Cugat. Els socialistes consideren que aquesta decisió reduiria en una quarta part el cost de l'actual organisme autònom Impulsis i augmentaria l'eficiència recaptatòria de l'Ajuntament.

El PSC recorda que la seva formació ha proposat, com a mínim des de fa 8 anys, que la Diputació de Barcelona assumeixi la gestió tributària a la nostra ciutat i s'ha felicitat pel fet que, finalment, l'equip de govern hagi apostat per aquesta opció. El regidor socialista Pau Calsamiglia ha assegurat que la concessió a la Diputació d'aquest servei reduiria en una quarta part el cost de l'actual organisme autònom de gestió tributària, Impulsis.

Pau Calsamiglia

El cost de la Diputació és molt menor al de l'actual organisme autònom Impulsis. Ara, ens costa més d'un 4% del que recaptem, i amb la Diputació ens costaria un 1%. Reduiríem una quarta part de la despesa.


A més, Calsamiglia ha reiterat la denúncia del PSC, segons la qual la gestió tributària actual no és eficient i només aconsegueix recaptar el 75% dels tributs, mentre que la Diputació de Barcelona té una ràtio de recaptació superior al 90%.

Pau Calsamiglia

Recaptem el 75% dels tributs que es generen cada any, la qual cosa vol dir que un 25% no es cobra dins del mateix any. La Diputació, en canvi, sempre supera el 90% de recaptació.


Per tot això, els socialistes insisteixen en què no es pot fer un balanç positiu de la tasca de l'organisme autònom de gestió tributària durant els últims anys, i recorden que la ineficàcia d'aquest ens ha provocat que s'hagin perdut 8 milions d'euros de tributs incobrats que ja han prescrit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.