Sant Cugat perd el lideratge del rànquing de poblacions amb més renda disponible


  • Comparteix:

La nostra ciutat baixa del nivell 10 al 9, i Sant Just Desvern es queda sola al capdavant del rànquing

La nostra ciutat baixa del nivell 10 al 9, i Sant Just Desvern es queda sola al capdavant del rànquing

Sant Cugat ha obtingut enguany la qualificació de 9 dins de l'escala que proposa l'anuari Econòmic de 'La Caixa', per mesurar els nivells de renda familiar disponible per habitant. D'aquesta manera, la ciutat cau de la qualificació 10, i màxima, que obtenia l'any passat, deixant Sant Just Desvern com a única població encapçalant la franja més alta dins de la província de Barcelona. Matadepera i Sant Quirze són les dues altres ciutats vallesanes que comparteixen la mateixa franja de riquesa que Sant Cugat.

Sant Cugat encapçala un any més el rànquing de renda familiar disponible per habitant al Vallès Occidental, segons l'Anuari Econòmic de 'La Caixa' i ho fa acompanyat de Matadepera, que repeteix lideratge, i de Sant Quirze, que estrena aquesta privilegiada posició. Tot i això, tant Sant Cugat com Matadepera han passat del nivell de riquesa 10 que mantenien l'any anterior al nivell 9, deixant Sant Just Desvern com a única població de Barcelona que arriba al sostre de l'anuari. Aquest nivell 9 del rànquing es tradueix en una forquilla que va entre els 13.500 i els 14.500 euros de renda familiar realment disponibles per la despesa, és a dir, un cop s'han pagat els impostos.

Aquest descens de categoria, però, no implica un descens del nivell de la renda sino que pot respondre a un canvi en la manera de fer els nivells enguany a l'Anuari. Així, si Sant Cugat i Matadepera es mantenien en el nivell més alt l'any passat, que especificava nivells de renda superiors als 13.700 euros, enguany el nivell més elevat fa referència a rendes superiors als 14.500 euros. D'aquesta manera, es pot presumir que Sant Cugat ha canviat de nivell, en part, degut a la diferència de criteris.

Pel que fa a les comarques barcelonines en el seu conjunt, aquestes se situen al mateix nivell que la mitjana catalana si bé tendeix a créixer el grup de municipis amb menys renda. Dins del conjunt de Catalunya, Girona s'erigeix un any més com la província més rica, amb 27 municipis de més de 1.000 habitants dins del nivell 10.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.