HP i Dreamworks revolucionen el món de la videoconferència amb el sistema 'HP Hallo Collaboration Studio'


  • Comparteix:

La multinacional Hewlett Packard, amb seu a Sant Cugat, i la productora DreamWorks han elaborat un nou sistema de videoconferència. A través d'una avançada tecnologia, el sistema permet una millor comunicació en temps real, permetent més hores d'utilització i evitant així molts viatges i temps en reunions entre persones de diferents països.

Amb el nom de Halo Collaboration Studio, aquest sistema vol revolucionar el món de la viodeoconferència i les comunicacions a temps real, permetent un major temps d'utilització i reduint substancialment el temps i els costos de desplaçaments que, segons els responsables de HP, passaran a ser totalment innecessaris. Així ho ha explicat Rui Passo, vicepresident i director general d'HP Imatge i impressió.

Rui Passo

El benefici és l'important estalvi de temps, que ens permet optimitzar la producció però també millorar la qualitat de vida, deixant més temps per nosaltres i per la família


Dissenyat per Dreamworks i desenvolupat per HP, el nou sistema parteix d'un innovador estudi audivosiual que, a través de càmeres, micros, i pantalles de plasma permet als seus usuaris parlar com si estiguessin a la mateixa habitació.

Rui Passo

Permet treballar a temps real amb imatge i so, com si estiguéssim a la mateixa sala. També tenim càmeres que permeten fer zooms d'objectes i documents


Des d'HP asseguren que aquest és un producte revolucionari que no té competència, i afegeixen que es tracta d'un negoci creixent que durant el 2005 va tenir unes vendes de més de 680 milions de dòlars, i la previsió és que al 2008 mogui prop de 1.100 milions.

Actualment, existeixen prop de 20 sales d'aquest sistema arreu del món, i ja n'hi ha programades 4 més que s'han d'inaugurar properament. El seu cost però duplica, per ara, el dels sistemes de videoconferència actuals, suposant una instal·lació de com a mínim 2 sales a un preu de 450.000 euros cada una, més 15.000 euros de manteniment.

A data d'avui, utilitzen aquest sistema la pròpia HP, Dreamworks, que ja va utilitzar-ho per produir la pel·lícula d'animació 'Shrek 2', i altres multinacionals com Pepsi i AMD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.