Els empresaris denuncien la manca de formació adequada dels professionals


  • Comparteix:

L'empresariat de la demarcació de Terrassa denuncia la manca d'adequació de la formació a les necessitats del mercat laboral. En una enquesta de la Cambra de Comerç de Terrassa, els directius de companyies admeten tenir dificultats per trobar perfils professionals adequats per a les seves empreses.

L'enquesta es divideix segons la fase en què es troben les empreses. La meitat dels 200 directius entrevistats asseguren que la seva companyia està en fase de creixement. D'aquests directius, un 70% es mostra inquiet per la manca d'infraestructures de la zona. Segons els enquestats, la falta de vies de comunicació frena el desenvolupament de nous negocis i implantacions empresarials a l'àrea de Terrassa.

El director de serveis de la Cambra de Terrassa, Josep Beltran, remarca que fa temps que revindiquen més infraestructures.

Josep Beltran

El sector industrial fa temps que reivindica les infrastructures i ho fa a diferents nivells.


Un terç dels directius enquestats considera que la seva empresa està en fase de consolidació. D'aquests empresaris, més de la meitat lamenten el dèficit de trobar professionals adequats per manca de preparació i formació.

Beltran fa una matisa aquesta manca de preparació i foramació.

Josep Beltran

Matitzaria en un dels aspectes, més que una manca de preparació es posa de manifest un canvi de valors en les noves generacions a l'hora de treballar.


Aquests directius també consideren preocupant la deslocalització de les empreses industrials i la terciarització de l'economia.

Finalment, el 10% dels enquestats situa la seva empresa en fase d'internacionalització. Aquests empresaris consideren que les diferències entre el marc fiscal estatal i altres països de la Unió Europea resten competitivitat a les companyies vallesanes.

La demarcació de Terrassa inclou una onzena de municipis, entre els quals es troben Sant Cugat i Rubí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.