La Cecot titlla d'insuficient la reducció de l'impost de donacions de la Generalitat


  • Comparteix:

La Cecot considera insuficient la rebaixa en l'Impost de Successions i Donacions anunciada pel president del govern català, José Montilla. Segons la patronal vallesana, aquesta reducció és 'un pas poc ambiciós' per fer desaparèixer un impost injust i innecessari.

El president de la Generalitat, José Montilla, anunciava la setmana passada una reducció de l'Impost de Successions i Donacions a partir de l'1 de gener. La Cecot ho considera poc ambiciós i aposta per la supressió total d'aquest impost.

Ho ha dit l'assessor fiscal i comptable de Cecot, Enric Rius.

Enric Rius

Nosaltres defensem l'eliminació de l'impost. Entenem que ara les transmissions de pares a fills no té cap sentit, fins i tot des del punt de vista de tècnica fiscal.


Rius ha remarcat que actualment no té sentit aquest impost quan ja hi ha l'impost sobre la renda i tots els impostos indirectes que graven el consum.

La Cecot es mostra també preocupada pel fet que desconeixen com quedarà la part sobre les transmissions dels negocis familiars.

Enric Rius ha explicat que la normativa actual és massa restrictiva.

Enric Rius

No ens ha dit res del tema de les transmissions dels negocis familiars i ens preocupa perquè de vegades hi ha moltes dificultats tècniques per aplicar les reduccions previstes.


Per a la Cecot, gravar la successió de les empreses pot empènyer l'hereu a vendre l'empresa en comptes de mantenir l'activitat.

La Cecot, a més, considera necessari acabar de manera urgent amb el greuge comparatiu que pateixen els ciutadans de Catalunya respecte altres autonomies, que ja fa anys que no paguen aquest impost. Segons la patronal, això pot donar com a resultat una deslocalització fiscal d'empreses i persones.

Tot i la crítica, la patronal està a l'espera de veure el text definitiu de la llei d'acompanyament als pressupostos per pronunciar-se amb més fonament de causa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.