Sant Cugat es queda sense la seu de l'IET


Temes relacionats

Els partits polítics no donen per tancanda la lluita per l'IET (30/mai/08)

Recoder creu que Sant Cugat encara té possibilitats de participar en l'IET (30/mai/08)


  • Comparteix:

Sant Cugat no serà seu de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET). Tot i que no han pres cap decisió ferma, els 27 ministres de Ciència i Tecnologia de la Unió Europea sí que han acordat que l'organisme vagi a parar a un estat de recent incorporació a la institució que encara no tingui cap seu europea.

Els ministres dels estats membres s'han reunit aquesta nit a Brussel·les per decidir quina seria la ciutat que acolliria la direcció de l'organisme però, després de sis hores, no han aconseguit el consens necessari per acordar la seu.

Tot i això, els estats membres han acordat que l'IET s'ubiqui en un estat de nova incorporació a la Unió que no disposi de cap altra seu europea, fet que descartaria la proposta santcugatenca.

La ministra eslovena d'Innovació, Mojca Monar, ja apuntava aquesta tendència abans de la reunió.

Mojca Monar

Hi ha una decisió del consell del 2003 per donar suport als nous estats membres, hi ha una majoria dels estats que hi donen suport.



Després de les reticències de Polònia a la possibilitat que la seu vagi a parar a Budapest, els ministres han decidit ajornar la decisió a una nova reunió ministerial el 18 de juny i no traslladar la consulta als líders de la UE.



  • Comparteix:

COMENTARIS

I ara qui pagarà tota aquesta convidada de tanta gent i m p r e s c i n d i b l e tots cap a Brusel.les.............., Calia convidar a tanta gent? Menys poarafernalia i mes treballar les coses seriosament. Prou autobombo!

ciutadà contribuent. Enviat el 30/mai/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.