Segona concentració dels treballadors de Delphi per rebutjar l'ERO


Temes relacionats

Frederic Boix: 'La crisi provocarà molt dolor' (21/nov/08)

Els treballadors de Delphi es concentren en contra de l'ERO (20/nov/08)

Trencades les negociacions entre sindicats i direcció per l'ERO de Delphi (17/nov/08)

Lluís Recoder: 'Espero que s'arribi a un acord pel bé de la planta de Delphi a Sant Cugat' (17/nov/08)

Delphi reconeix pèrdues de 40 milions en quatre anys, però manté l'aposta 'estratègica' per Sant Cugat ( 4/nov/08)


  • Comparteix:

Els treballadors de Delphi s'han tornat a concentrar aquest dimarts a les portes de l'empresa després del trencament definitiu de les negociacions amb la direcció. El departament de Treball de la Generalitat ha de decidir ara si accepta o no l'ERO. Si l'accepta, el comitè d'empresa ja ha anunciat que continuarà les mobilitzacions per intentar millorar les condicions de la suspensió temporal dels treballadors.

La tercera i última reunió entre la direcció i el comitè d'empresa de Delphi, celebrada aquest dilluns al departament de Treball, ha confirmat el trencament de les negociacions. La direcció tira endavant l'ERO que preveu l'acomiadament temporal de pràcticament tota la plantilla durant 23 dies.

Aquest dimarts, els treballadors s'han concentrat per segon cop a les portes de la planta santcugatenca. Segons el president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, els treballadors queden ara pendents de la decisió de la Generalitat.

José Antonio Morán

Hem d'acatar la decisió de la Generalitat, però si s'aprova l'ERO, tindrà conseqüències. Els treballadors volem seguir negociant.


Morán assegura que l'ERO presentat per Delphi és abusiu.

José Antonio Morán

Si s'aprova l'ERO tal com està redactat, l'empresa tindrà potestat per suspendre més treballadors dels que cal.


Després d'aquesta segona concentració, el comitè d'empresa ha convocat per dijous una manifestació pels carrers de la ciutat. La marxa sortirà a dos quarts d'una de les portes de Delphi i acabarà a la plaça de la Vila.

Aquesta protesta ha coincidit amb l'anunci d'un Pla Integral de l'Automòbil per a tot l'Estat espanyol. Ho ha anunciat el ministre d'Indústria espanyol, Miguel Sebastián, que s'ha reunit amb el govern de Catalunya, entre d'altres. Sebastián ha recordat que el pla haurà d'anar en la mateixa direcció que les mesures que s'aprovin a la Unió Europea per al sector.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.