Tant empresaris com sindicats, descontents amb la reforma laboral


Temes relacionats

La Cecot critica la reforma laboral, però celebra les noves causes d'acomiadament (31/jul/10)

CCOO lamenta la pèrdua de drets dels treballadors amb la reforma laboral (30/jul/10)

Endavant-OSAN rebutja la reforma laboral impulsada pel govern de l'Estat (22/jun/10)

Lluís Recoder: 'Madrid havia de tirar endavant la reforma laboral amb o sense consens' (17/jun/10)


  • Comparteix:

La reforma també regula l'absentisme laboral

La reforma també regula l'absentisme laboral

La reforma laboral aprovada al Congrés no impulsa l'economia, però anivella el mercat de treball a Europa. Així ho considera el president de l'Associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, que reconeix que la reforma flexibilitza les condicions dels acomiadaments i les indemnitzacions. El secretari general de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, ha assegurat que la llei no estimula la contractació.

Rebuig tant als sindicats com a les empreses. Segons els emprenedors santcugatencs la reforma laboral no solucionarà les 'causes reals' de l'absentisme i tampoc es plasmarà en un millor desenvolupament de l'economia. En aquest sentit, la secció sindical de CCOO al consistori tampoc considera que la llei solucioni la mala salut econòmica i creu que no es traduirà en més contractes de treball.

El president dels empresaris, però, prefereix el mercat laboral que sorgirà amb la reforma. Boix va més enllà de les noves causes dels acomiadaments i les indemnitzacions, i subratlla que la llei anivellarà el mercat laboral a les economies europees.

Frederic Boix

Prefereixo la situació actual perquè és l'exigida des d'Europa. No estic segur que la llei sigui la que ens salvi dels problemes actuals.



El secretari general de la secció sindical de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, critica que la reforma laboral no soluciona els problemes reals dels treballadors. García confia en que el descontentament es traduirà en una vaga general amb un 'fort impacte'.

Pepe García

Aquesta vegada la vaga tindrà un fort impacte. No només els treballadors estan conscienciats, també el petit empresari i l'autònom.




El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous la nova llei de reforma laboral, que marca la indemnització a 33 dies per any treballat, en lloc dels 45 actuals, entre altres canvis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.