La xarxa de fibra òptica ja ofereix banda ampla de 50 Mb a tot el nucli urbà i als nous barris


Temes relacionats

Representació santcugatenca a la 1a Jornada de Fibra Òptica als Municipis (25/mar/10)

Cugat.cat es connecta a la xarxa de fibrà òptica municipal (22/mar/10)

Les principals seus de la corporació municipal s'integren a la xarxa de telecomunicacions corporativa (20/mar/10)

ONO se centra ara en el servei a empreses i aparca, de moment, l'expansió de la fibra òptica (22/gen/10)

Professionals i empresaris debaten sobre l'expansió de la fibra òptica ( 2/abr/09)


  • Comparteix:

Operaris instal·lant fibra òptica a un carrer de la ciutat

Operaris instal·lant fibra òptica a un carrer de la ciutat

Tot el nucli urbà de Sant Cugat ja disposa de cobertura de xarxa de fibra òptica de fins a 50 megues de banda ampla. La companyia de telecomunicacions ONO ha explicat a Cugat.cat que la seva xarxa encara no arriba als districtes, però l'empresa ha indicat que a principis de l'any vinent hauran desplegat els seus serveis a tota la ciutat. Movistar és l'altra companyia que ofereix aquest servei a la nostra ciutat.

ONO ha desplegat al nucli urbà de Sant Cugat la tecnologia Docsis 3.0, que permet oferir velocitats de navegació per internet de 50 megues de banda ampla i tres megues de pujada. ONO assegura que totes les seves velocitats de navegació per internet són reals, ja que és propietària d'una xarxa de fibra òptica independent.

El director comercial d'ONO a Catalunya, José Luis Rodríguez, ha explicat a Cugat.cat els motius per escollir Sant Cugat per instal·lar-hi la seva xarxa de fibra òptica.

José Luis Rodríguez

Hem escollit Sant Cugat per l'èxit comercial que sempre hem tingut i per l'alta penetració de la banda ampla.


El principal avantatge d'aquesta xarxa és que té una capacitat molt superior a altres mitjans de telecomunicació per transmetre informació, ja que compta amb una amplitud de banda superior. El professor de la UPC i membre del grup de recerca en comunicacions òptiques, Jaume Comellas, ha assegurat que és purament un tema de capacitat, que els ciutadans podran veure reflectida en aspectes quotidians. Comellas ho explica a través d'un exemple pràctic.

Jaume Comellas

Les persones que puguin accedir als 50 megues tenen la possibilitat de rebre canals de televisió a través d'internet.


ONO competeix amb Movistar per desplegar la fibra òptica a tot el municipi. El director comercial d'ONO ha indicat que la competència amb Movistar a la ciutat és 'bona' per als ciutadans, ja que fomenta millors condicions econòmiques pels clients. Cugat.cat s'ha posat en contacte amb Movistar per conèixer la cobertura que té l'empresa a la ciutat, però no ha rebut resposta de la companyia.

La tecnologia de fibra té una penetració força elevada en els països avançats. A Catalunya, segons l'expert Jaume Comellas, la implantació és més lenta, però algunes zones de les grans ciutats ja compten amb aquesta xarxa de comunicació. L'objectiu d'ONO és poder oferir cobertura de xarxa de fibra òptica a tota la demarcació de Barcelona a principis de 2011.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.