Coscubiela: 'La reforma de les caixes pot ser perjudicial per als usuaris'


  • Comparteix:

Joan Coscubiela, durant l'entrevista a Cugat.cat

Joan Coscubiela, durant l'entrevista a Cugat.cat

El professor d'Esade i exlíder de CCOO, Joan Coscubiela, adverteix que la reforma del sistema financer del govern espanyol comportarà una concentració de bancs i caixes perjudicial per als interessos dels usuaris. Coscubiela, que ha participat en una xerrada de la Fundació Sant Cugat, assegura que s'haurien d'haver pres altres mesures anteriorment per evitar aquest escenari.

Segons Coscubiela, accions prèvies haurien evitat l'actual endeutament i falta de liquidesa de les entitats financeres. Ara, les mesures, remarca el professor d'Esade, serviran per transformar caixes en bancs i facilitar la concentració d'aquests actors. L'exlíder de CCOO assegura que aquest nou panorama anirà en detriment dels ciutadans.

En aquest sentit, Coscubiela ha lamentat que amb recursos públics, a través del Banc d'Espanya, s'acabin beneficiant els interessos privats de bancs i caixes. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Coscubiela

Es tracta d'un procés de capitalització de les entitats per després vendre-les a actors privats. Si no es recuperen els recursos públics, s'hauran fet servir per beneficiar interessos privats.




D'altra banda, Coscubiela ha alertat que la sortida de la crisi pot comportar la reducció dels drets de treballadors més important dels darrers temps. Segons el professor d'Esade, es vol responsabilitzar injustament la llei laboral de la situació econòmica per aplicar aquesta retallada. Segons Coscubiela, hi ha una altra causa més clara de la situació econòmica.

Joan Coscubiela

La gran desigualtat en redistribució de la riquesa és una de les principals causes de la crisi.





Coscubiela ha pres part del cicle sobre la situació econòmica organitzat per la Fundació Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.