L'ERO de Mútua Terrassa també afectarà els CAP de la ciutat


Temes relacionats

El CAP de Valldoreix i el centre sanitari de les Planes tancaran tot l'agost ( 8/jun/11)


  • Comparteix:

CAP de Valldoreix, que romandrà tancat el mes d'agost

CAP de Valldoreix, que romandrà tancat el mes d'agost

Mútua Terrassa plantejarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà els treballadors dels Centres d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat i Valldoreix. Ho ha explicat el delegat de CCOO, Joan Carles Delgado, que ha avançat a Cugat.cat que encara no es coneixen els detalls de l'expedient, però que, en una reunió, la direcció els ha comunicat que, en principi, no estudien acomiadaments. Mútua Terrassa no ha volgut fer declaracions, tot i la demanda de Cugat.cat.

L'any passat, Mútua Terrassa va estar a punt de tirar endavant un ERO que al final no va cristal·litzar. Ara, les retallades de la Generalitat en sanitat han posat en alerta l'empresa, que es veu obligada a reduir despeses. Per fer-hi front, en primer lloc, s'ha començat per no renovar alguns contractes des de fa dos mesos aproximadament, segons CCOO. Ara, però, Mútua Terrassa planteja un ERO que afectarà per igual tots els treballadors, inclosos els dels CAP de la nostra ciutat.

En tot cas, encara no hi ha res concretat. La direcció va plantejar algunes possibilitats als sindicats, cap de les quals passava per l'acomiadament. Ho ha avançat a Cugat.cat el delegat sindical de CCOO, Joan Carles Delgado.

Joan Carles Delgado

L'empresa ens ha dit que, en principi, l'ERO no passa per l'acomiadament de personal amb contracte indefinit.




Això sí, l'ERO afectarà tota la plantilla de Mútua Terrassa i, per tant, també la de Sant Cugat.

Joan Carles Delgado

No sabem quina serà l'afectació concreta de l'ERO, però sí que tindrà efecte sobre tothom.




A finals de la setmana vinent, hi haurà una reunió amb la direcció per detallar les condicions de l'expedient.

Una de les altres mesures per reduir despeses que ha adoptat la mútua, com ja va apuntar Cugat.cat, és tancar el CAP de Valldoreix tot l'agost. Es tracta d'una decisió que CCOO no veu amb bons ulls, ja que l'empresa ho ha comunicat fora del termini del que marca la llei i ha obligat a molts empleats a fer vacances durant aquest mes. Els treballadors que no ho facin seran distribuïts en altres centres de l'empresa, com pot ser el CAP de la Mina, que sí que estarà obert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.