L'alcalde pren nota de les polítiques socials i de sostenibilitat que aplica Estocolm en un viatge de Pla Estratègic Metropolità


  • Comparteix:

Recoder creu que Estocolm porta anys d'avantatge en polítiques socials.

Recoder creu que Estocolm porta anys d'avantatge en polítiques socials.

Lluís Recoder i una delegació d'alcaldes i representants d'institucions politiques i econòmiques integrants del Pla Estratègic Metropolità visiten fins dimecres la ciutat sueca d'Estocolm. Lluís Recoder ha explicat que la capital sueca és un referent a seguir pel que fa a les polítiques de benestar social i sostenibilitat, dos dels eixos que marcaran l'actual legislatura de l'equip de govern a Sant Cugat.

Uns 40 alcaldes i regidors de diferents municipis integrats en el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona visiten Estocolm per conèixer com l'administració local aplica, de de fa temps, i de manera decidida, polítiques socials i de sostenibilitat, des de l'administració local.

En aquest sentit, Lluís Recoder ha explicat que pren bona nota de com els suecs estan aplicant les polítiques que l'equip de govern s'ha marcat com a objectiu:

Lluís Recoder

Ens volem fixar en els serveis socials que aquí són competència dels ajuntaments i per tant, tenen un pressupost molt alt.


La visita, que acaba avui dimarts, permetrà també conèixer el Pla Estratègic "Stockholm Region 2030", un òrgan de gestió de l'àrea metropolitana de la capital sueca. De tota manera, Recoder ha explicat que els suecs no tenen una estructura que aglutini tota l'àrea metropolitana com feia, fins la seva dissolució, la Corporació Metropolitana.

Recoder ha reconegut que en l'àmbit de la sostenibilitat Estocolm ens treu uns anys d'avantatge i que en aquest sentit s'estan fent a Sant Cugat esforços importants per posar-nos a l'alçada dels països del Nord d'Europa:

Lluís Recoder

Estem veient també les polítiques de sostenibilitat; des de la brossa al transport. Aquí el 74% va en transport públic.


L'àrea Mteropolitana d'Estocolm està integrada per 26 municipis que concentren una població de 1 milió 800.000 habitants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.