Sharp proposa indemnitzacions de 25 dies per any als afectats per l'ERO


  • Comparteix:

Sharp ha venut la seva planta a Cirsa

Sharp ha venut la seva planta a Cirsa

La direcció de Sharp ha proposat als treballadors de la planta santcugatenca una indemnització de 25 dies per any treballat amb un màxim de 15 mensualitats. Són les condicions que la multinacional nipona ha plantejat per als afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que contempla més de 180 empleats d'una plantilla de 300 persones. El comitè d'empresa s'hi oposa i espera rebaixar la xifra d'afectació i millorar les condicions de l'ERO, fruit de la venda a una filial de Cirsa de la seu de la ciutat.

El comitè d'empresa confia en el diàleg amb Sharp per millorar les condicions. D'una banda, perquè troben totalment insuficient indemnitzar els acomiadats amb 25 dies per any treballat amb un màxim de 15 mensualitats. I d'una altra, perquè la proposta inicial d'ERO afectaria gairebé dos terços de la plantilla, entre 184 i 189 treballadors.

A la pràctica, les parts presents en la negociació esperen que la xifra d'afectats per l'ERO es redueixi en un centenar de persones. Aquests 100 treballadors alliberats de l'acomiadament serien absorbits per la compradora de la fàbrica santcugatenca, Cirsa, i es dedicarien a la producció de màquines de joc.

El president del comitè d'empresa de Sharp, Eduard Pomar, ha destacat els objectius a aconseguir.

Eduard Pomar

Com a comitè no podem acceptar una reducció de plantilla com la que es proposa. El comitè lluitarà per reduir aquesta quantitat al màxim possible i millorar les condicions d'indemnització.


A més, els sindicats confien que una part dels acomiadats siguin majors de 55 anys i se'ls pugui aplicar la fórmula de les prejubilacions.

La intenció de Cirsa, que rebrà els actius industrials de Sharp a Sant Cugat, és iniciar la seva activitat a la fàbrica a partir d'aquest setembre. De fet, la planta santcugatenca té previstes vacances a l'agost, període on es podria adaptar la planta per als seus nous usos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.