Francisco Belil: 'El cafè per a tothom és una mediocritat'


  • Comparteix:

La innovació, l'excel·lència i la responsabilitat són les claus de l'èxit empresarial, segons ha destacat el conseller delegat de la regió sud-oest d'Europa del Grup Siemens, Francisco Belil, en una ponència al fòrum Santcugatribuna. Belil ha encoratjat els empresaris santcugatencs a treballar en el camp de la sostenibilitat i ha subratllat que Catalunya hauria d'invertir més en Investigació i Desenvolupament (I+D). A més, ha destacat que la universitat no hauria d'estar a l'abast de tothom i hauria d'elevar els nivells d'exigència.

Belil considera que el futur de la indústria a Catalunya passa per innovar i invertir en noves tecnologies sostenibles, un sector en expansió que té previsions de créixer un 10% anual, malgrat la crisi. Segons els conseller delegat de Siemens al sud-oest europeu, Catalunya i l'Estat espanyol tenen un gran potencial en aquest àmbit i per això ha animat els empresaris santcugatencs i l'administració a pujar al tren de les energies renovables, que ja ha començat a caminar a Europa.

Aquest canvi, però ha d'anar acompanyat per una 'reindustrialització social'. Ho ha explicat Belil.

Francisco Belil

Necessitem un teixit industrial capaç de produir bens d'alt valor afegit, tecnologia puntera i amb la nostra pròpia innovació.


Belil adverteix que Catalunya hauria d'invertir més en I+D, ja que és una de les bases de l'excel·lència empresarial. Actualment, el país hi inverteix un 1'6% del pressupost anual, una xifra inferior a la mitjana europea, que és del l'1'9%. No obstant això, recorda que aquesta mitjana està encara lluny del compromís adquirit per la Unió Europea de destinar el 3% del pressupost.

Així mateix, la qualitat formativa se situa com una altra de les prioritats del conseller delegat de Siemens, que ha explicat que les facultats de tecnologia han de potenciar-se més. Segons ha destacat, els grans canvis històrics s'han produït gràcies als tecnòlegs. A més, ha assegurat que la universitat no hauria d'estar a l'abast de tothom.

Francisco Belil

No necessitem una universitat a cada poble, no necessitem cafè per a tots. Hem d'apostar per la qualitat. El cafè per a tots és mediocritat.



La interconnexió en tots els àmbits: mobilitat, internet i xarxes elèctriques, entre d'altres, és també un dels elements d'èxit que ha destacat i que permetrà, a més, l'obertura a nous mercats internacionals.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sr. Belil, el grupo Siemens abarca múltiples y variadísimos sectores, incluyendo los de gran consumo como, por ejemplo, los electrodomésticos. YA SÉ QUE MARCA NO COMPRAR, Y RECOMENDAR A FAMILIARES Y AMIGOS QUE NO COMPREN, PORQUE SIEMENS PARA TODOS PUEDE SER, AL FIN, MEDIOCRIDADF PARA TODOS. También le digo que así mismo se lo pienso hacer saber a la dirección central de Siemens en Alemania.

Francisco Tortosa Martínez. Enviat el 24/set/11


En situaciones como estas, sobran las palabras. Este Sr. representa a la firma alemana Siemens, pues bien pondre estas declaraciones en conocimiento de Siemens y que ellos digan si estan de acuerdo o no. Yo aprendi mucho con "compri o no compri". Pues Siemens "no compri"

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 24/set/11


M'haurà de perdonar na Raquel Ligero. Sense cap ànim de polemitzar i sense que comparteixi el 100% de les afirmacions del Sr. Belil, en cap moment ha insinuat que la universitat no hagi d'estar a l'abast de tothom, ans al contrari. El que deia era que la universitat havia d'esforçar-se per guanyar en excel·lència, que és molt diferent.

Carles Brugarolas Conde. Enviat el 24/set/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.