Mútua Terrassa retiraria l'ERO si es negocia a la baixa el nou conveni


  • Comparteix:

Treballadors concentrant-se davat la seu de Mútua Terrassa

Treballadors concentrant-se davat la seu de Mútua Terrassa

La direcció de Mútua Terrassa ha condicionat la retirada de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a negociar 'a la baixa' amb els sindicats el nou conveni col·lectiu que ha d'entrar en funcionament al gener, segons CCOO. L'empresa ha expressat aquest posicionament després d'una reunió mantinguda amb els sindicats, en el marc de les negociacions per suavitzar l'expedient. CCOO no ha vist amb bons ulls la proposta, en considerar que els dos temes han d'anar per separat. Mútua Terrassa ha declinat pronunciar-se sobre el tema.

El sindicat s'ha mostrat a favor de començar a negociar el conveni col·lectiu, però no com a moneda de canvi per retirar l'ERO, ja que assegura que són dues qüestions diferents. Segons CCOO, la posició de la direcció és pactar un nou conveni que beneficiaria en menor mesura als treballadors.

El delegat de CCOO a Mútua Terrassa, Joan Carles Delgado, ha explicat a Cugat.cat la proposta de l'empresa gestora dels dos Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat.

Joan Carles Delgado

L'empresa ha dit que estaria disposada a retirar l'ERO, però això aniria relacionat a la negociació del nou conveni col·lectiu.



En paral·lel, la direcció i sindicats han arribat a un acord per emprendre converses a partir del dilluns vinent amb la finalitat de minimitzar l'afectació de l'ERO, que ha d'entrar en vigor l'1 de novembre. Delgado ha afegit que es vol arribar a punts d'entesa amb l'empresa per suavitzar les conseqüències de l'expedient.

Joan Carles Delgado

Hi haurà unes converses en les quals tractarem només la minimització de l'ERO.



Els sindicats tornaran a posar sobre la taula les condicions per rebaixar l'afectació de l'ERO, que ja van mostrar el juliol passat.

Cugat.cat s'ha posat en contacte amb la direcció de Mútua Terrassa, però l'operador no ha volgut fer declaracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.