Els descomptes en l'IBI per les famílies nombroses s'amplien fins el 30%


  • Comparteix:

La Fanoc aplaudeix la mesura i ICV i PSC s'hi mostren en contra.

La Fanoc aplaudeix la mesura i ICV i PSC s'hi mostren en contra.

Els descomptes en l'Impost de Béns Immobles (IBI) per les famílies nombroses s'augmenten del 25 al 30 % en aquestes ordenances fiscals. En canvi, per la resta de contribuents, s'apuja l'IBI un 11%. Iniciativa per Catalunya Verds i PSC ja han mostrat la seva disconformitat amb la proposta titllant-la de 'regressiva' ja que, asseguren, es descompta més, a qui més té.

Les ordenances fiscal per l'any 2004, que s'aproven aquest dijous, contemplen una bonificació per les famílies nombroses del 30%. D'aquesta manera, Sant Cugat es converteix en la ciutat de Catalunya que més descomptes aplica en la fiscalitat de les famílies amb més de tres fills.

En canvi, per la resta de contribuents s'apuja l'IBI un 10 i el valor cadastral un dos i mig per cent.

Aquestes propostes no compten amb el vistiplau dels grups d'ICV-EA i el PSC, que ja s'han mostrat totalment contraris a augmentar els descomptes per les famílies nombroses sense cap limitació. Els grups d'esquerres aposten per establir un topall en la renda familiar per poder aplicar aquests descomptes.

Escoltem els arguments de Jordi Menéndez, del PSC, i de Xavier Boix, d'Iniciativa:

Menéndez i Boix

Com més IBI paga una família més descomptes té, això és injust//Entenem que hi ha més tipologies de famíliesamb necessitats com les monoparentals.


En canvi, la mesura ha estat aplaudida per l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya. El seu delegat a Sant Cugat, Josep Manel Prats, creu que aquesta decisió demostra la voluntat de l'equip de govern de potenciar les polítiques familiars:

Josep Manuel Prats

Aquesta actuació demostra que els polítics per fi s'estan adonant de la necessitat d'ajudar a les famílies nombroses


Des de la FANOC no entenen les veus contràries a l'aplicació d'aquests descomptes, especialment per part dels socialistes:

Josep Manuel Prats

El PSC va dir que la mesura era regressiva, quan a l'Ajuntament de Barcelona s'han decidit tirar endavant una bonificació universal


Les ordenances fiscals també contemplen un encariment de l'IBI del 50% pels immobles desocupats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.