Tabasa deixarà de reinvertir els seus beneficis en obres públiques


Temes relacionats

La Generalitat es planteja privatitzar Tabasa, que gestiona els Túnels de Vallvidrera ( 5/des/11)


  • Comparteix:

Imatge dels Túnels de Vallvidrera / Font: Enoticies.cat

Imatge dels Túnels de Vallvidrera / Font: Enoticies.cat

La concessionària dels Túnels de Vallvidrera, Tabasa, de la qual és accionista l'Ajuntament, deixarà de reinvertir els seus beneficis en obres públiques a Catalunya a causa de la seva privatització. El govern considera que privatitzar algunes empreses públiques pot ser una via per a alleugerir la càrrega financera de la Generalitat, però Tabasa és una de les poques que obté guanys.

La concessió de Tabasa implicarà que aquesta companyia deixi d'estar obligada a reinvertir els seus beneficis en obres públiques, com ha vingut fent els últims anys. El consell executiu ha donat el primer pas per a la privatització, operació que podria oscil·lar entre els 350 i els 400 milions d'euros.

Gràcies als beneficis del peatge de Vallvidrera, s'han finançat obres públiques com l'estació santcugatenca dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Volpelleres. El govern també preveia utilitzar els beneficis de Tabasa per a nous projectes, com nous aparcaments 'park and ride' al costat de les estacions dels FGC de Les Planes, Valldoreix i Baixador de Vallvidrera.

La Generalitat controla el 96% de l'empresa, mentre que la resta està en mans dels ajuntaments de Sant Cugat i Barcelona, el Consell Comarcal del Barcelonès i la Diputació de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.