L'editor del 'FT' creu que el govern espanyol no pot aplaçar la petició de rescat


  • Comparteix:

Lionel Barber / Font: Guardian.co.uk

Lionel Barber / Font: Guardian.co.uk

L'editor del diari britànic 'Financial Times' (FT), Lionel Barber, avisa que el govern espanyol ha de demanar el rescat com abans millor per començar a sortir de la crisi. Ho ha explicat aquest dimarts en la conferència inaugural del curs 2012-2013 d'Esade Sant Cugat. A més, Barber assegura que l'Estat espanyol necessita també una reforma institucional.

La ponència inaugural, 'Lecciones aprendidas de la crisis', ha servit per repassar els últims esdeveniments en l'economia europea i per analitzar els reptes de futur de l'Estat espanyol.

Segons l'editor del rotatiu, el govern espanyol ha de reexaminar les estructures postfranquistes i s'ha mostrat crític amb el sistema autonòmic basat en el 'cafè per a tots'. A més, assegura que la clau per sortir de la crisi és negociar unes bones condicions amb el Banc Central Europeu (BCE), el Fons Monetari Internacional (FMI) i la Comissió Europea i, d'altra banda, acabar amb el deute públic i financer.

Lionel Barber és l'editor de 'Financial Times' des de 2005, càrrec en el qual ha rebut en tres ocasions el premi 'Newspaper of the year', atorgat per l'associació britànica d'editors de diaris .



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.