Mútua Terrassa afronta amb dificultats les nòmines de la plantilla


Temes relacionats

Sindicats i direcció de Mútua Terrassa arriben a un acord que evitarà un nou ERO (26/jul/12)

Mútua Terrassa registra cinc milions de pèrdues durant l'exercici 2011 ( 7/jun/12)


  • Comparteix:

Els sindicats i la direcció també estan en negociacions pel nou conveni / Font: Mútua Terrassa

Els sindicats i la direcció també estan en negociacions pel nou conveni / Font: Mútua Terrassa

Mútua Terrassa, empresa que gestiona els Centres d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat, s'ha vist obligada a partir les nòmines de la plantilla per problemes de liquiditat. Aquest darrer mes, els treballadors han cobrat íntegre el sou, però en dues tongades del 60 i el 40%. La mesura és conseqüència del deute que el CatSalut té amb l'empresa, que puja a 63 milions d'euros, segons han explicat a Cugat.cat fonts sindicals.

Els sindicats compten amb què aquesta mesura s'hagi d'aplicar els següents mesos, ja que a data de 31 de desembre del 2012 el deute del CatSalut amb Mútua Terrassa superava els 63 milions d'euros, fet que comporta un problema de liquiditat a l'empresa. Tot i així, els treballadors han confirmat que l'abonament de la nòmina s'ha fet íntegre, però partit en dues partides del 60 i el 40% del sou i que, per tant, l'empresa està complint amb les seves obligacions 'tant en temps com en forma'.

De fet, la direcció de Mútua Terrassa i els sindicats estan en negociacions pel nou conveni laboral. De moment, les posicions són allunyades, ja que la plataforma sindical demana, entre d'altres qüestions, un increment salarial en els propers anys per recuperar la retallada i congelació de sous dels anys anteriors. De la seva banda, i segons han explicat els sindicats, l'empresa rebutja qualsevol mesura que comporti recursos econòmics i preveu un estalvi de tres milions d'euros en personal, tot i que no planteja acomiadaments ni rebaixes salarials directes.

Totes dues parts tenen com a termini màxim per comptar amb un nou conveni fins abans de l'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.