Sant Cugat tindrà una nova acceleradora d'empreses a EsadeCreapolis


Temes relacionats

La segona edició d''Empenta' aconsegueix finançament per a dos projectes ( 3/jun/13)

Emprenedors andorrans prenen nota del model d'EsadeCreapolis ( 8/mai/13)

Empreses santcugatenques participen al Mobile World Congress (25/feb/13)

Optievents neix amb la voluntat de consolidar-se a l'Estat espanyol en un any (17/gen/13)


  • Comparteix:

EsadeCreapolis acollirà un accelerador d'empreses / Font: Santcugat.cat

EsadeCreapolis acollirà un accelerador d'empreses / Font: Santcugat.cat

Sant Cugat tindrà, a través d'EsadeCreapolis, una acceleradora d'empreses per fomentar el creixement de companyies. Ho ha anunciat el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, al saló d'emprenedoria BizBarcelona, i ha afegit que abans d'acabar el 2014 hi haurà vuit acceleradores arreu de Catalunya.

El govern crearà enguany tres noves acceleradores per fomentar el creixement d'empreses innovadores a Sant Cugat, Mataró i el Baix Llobregat. El lloc triat al nostre municipi és EsadeCreapolis, a Mataró tindrà lloc al TecnoCampus i al Baix Llobregat encara no s'ha determinat on estarà situat aquest pol de creació de companyies.

Cada acceleradora comptarà amb 25 'start-up' que rebran assessorament d'experts que els proporcionaran les eines que garanteixin el seu creixement. El programa, organitzat per ACC1Ó, l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa, té una durada d'un any.

El secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, ha destacat que aquestes acceleradores redueixen el temps en què una nova empresa s'internacionalitza, contracta personal i creix per consolidar-se.

Pere Torres

Les acceleradores, com el seu nom indica, tenen la funció d'accelerar. Accelerar el fet que, per consolidar-se, necessiten créixer, internacionalitzar-se i contractar nou personal.


Aquestes acceleradores tenen l'objectiu de donar suport al creixement d'empreses catalanes innovadores, de fins a cinc anys de vida, amb capacitat per créixer i crear llocs de treball. De cara al 2014, es preveu l'obertura de 400 més a Barcelona, Tarragona, Lleida i les comarques centrals, de manera que es configuri la Xarxa d'acceleradores Start-up Catalonia, formada per vuit acceleradores.

La previsió és que les vuit acceleradores que hi haurà el 2014 a tot el territori donin suport a 200 projectes empresarials. S'espera que, després de passar pel programa, les empreses participants generin 800 llocs de treball, incrementin la seva facturació en un 50% i s'hagin internacionalitzat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.