La Confederació de Comerç impugnarà la requalificació del Centre Direccional


  • Comparteix:

Els terrenys del Centre Direccional de Cerdanyola / Foto: Cerdanyola.info

Els terrenys del Centre Direccional de Cerdanyola / Foto: Cerdanyola.info

La Confederació de Comerç de Catalunya ha presentat un recurs per impugnar la requalificació d'uns terrenys de Cerdanyola fronterers amb Sant Cugat on es vol construir el centre comercial més gran d'Europa. L'agrupació ha afirmat que, si progressa aquest projecte, comportarà perjudicis per als establiments urbans del Vallès i una sobrecàrrega comercial de la zona, que ja té altres centres comercials.

Al juliol, la Comissió d'Urbanisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona va aprovar inicialment el Pla director urbanístic per a la delimitació i ordenació del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès. En aquesta operació, s'hi preveu destinar més de 217.000 metres quadrats de sostre edificable a superfície comercial, una xifra superior a La Maquinista, que amb la futura ampliació arribarà als 145.000 metres quadrats, segons 'La Vanguardia'.

El pla director també recull, a més de la superfície comercial, 200 hectàrees d'espais lliures, 24 hectàrees d'equipaments, la construcció de 4.714 habitatges lliures i protegits, i zones per a empreses vinculades al Parc de la Ciència i la Tecnologia del municipi cerdanyolenc.

Segons la mateixa 'La Vanguardia', la posada en marxa de la tramitació del pla es va fer per encàrrec de l'aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, el santcugatenc Lluís Recoder, dos dies abans de la seva dimissió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.