Specialisterne busca persones amb autisme per treballar en el sector informàtic


  • Comparteix:

L'entitat ofereix formació i feina a persones autistes / Foto: Specialisterne

L'entitat ofereix formació i feina a persones autistes / Foto: Specialisterne

L'empresa Specialisterne, ubicada a EsadeCreapolis, busca persones amb autisme o la síndrome d'Asperger per formar-les en l'àmbit de la informàtica i oferir-los una oportunitat laboral en la seva entitat, com a provadors de nous programes. El procés educatiu també inclou donar-los eines per potenciar la seva sociabilitat en l'entorn de treball.

Specialisterne va néixer a Dinamarca al 2004 i des de fa uns mesos té seu a Sant Cugat. L'entitat ofereix a persones autistes la possibilitat de formar-se i donar-los una oportunitat laboral. El director general d'Specialisterne, Francesc Sistach, ha explicat a Cugat.cat que la formació els proporciona eines per ajudar-los a relacionar-se socialment amb l'entorn laboral.

Francesc Sistach

Treballem la formació en dues àrees. D'una banda, volem que aprenguin competències socials i laborals. I de l'altra, els oferim formació informàtica.


Una vegada completada la formació, els participants s'incorporaran a la plantilla de l'empresa, que els ofereix un lloc de treball com a provadors de programes informàtics. En aquest sentit, Sistach ha explicat que els autistes tenen unes capacitats cognitives que els són molt útils a l'hora de fer aquesta tasca.

Francesc Sistach

Són persones amb molta capacitat de concentració i molta memòria. Són unes característiques especialment bones en l'àmbit de la informàtica.


Un dels reptes que té l'empresa és que avui dia té més clients i ofertes de feina que persones autistes. És per això que ha organitzat una jornada de portes obertes a EsadeCreapolis, que tindrà lloc el dissabte 15 de febrer, per donar-se a conèixer i establir més contactes amb aquest col·lectiu i possibles clients.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.