L'efecte de la polarització del PSOE i el PP sobre els partits minoritaris centra l'anàlisi post electoral dels partits de la ciutat


  • Comparteix:

L'efecte negatiu de l'enfrontament polaritzat entre els dos grans partits majoritaris ha estat el fet més destacat pels partits de la ciutat amb representació al Congrés dels Diputats a l'hora d'analitzar els resultats electorals. Altres fets remarcats per les formacions polítiques de la ciutat han estat l'alta incidència del vot útil que han concentrat els socialistes i una llei electoral poc justa.

La primera reacció dels socialistes santcugatencs s'ha centrat en fer seves les paraules de José Luís Rodríguez Zapatero que ha afirmat que farà una política de mà estesa per pactar les grans decisions polítiques.

Escoltem el portaveu dels socialistes santcugatencs, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

Les grans polítiques han de ser consensuades necessàriament. Els ciutadans demanen que es faci un treball per arribar a acords.


CiU ha destacat l'efecte negatiu que pot tenir el fet de separar la política espanyola en dos únics blocs, però el seu discurs s'ha centrat en fer crítica de portes en dintre. Escoltem el seu president, Ramon Bonastre.

Ramon Bonastre

CiU no estem satisfets i contents. 11 escons ara mateix no és un bon resultat per a nosaltres.


La portaveu popular, Berta Rodríguez, ha assegurat que l'increment d'un diputat del PP a Catalunya demostra que no s'ha pogut excloure els populars de la vida política catalana. Rodríguez també ha destacat que el pacte del Tinell ha acabat passant factura als socis de govern del PSC.

Berta Rodríguez

El que es va pretendre amb el pacte del Tinell d'excloure el PP de la política catalana no s'ha aconseguit.


La fugida de vot d'ERC cap al PSC ha centrat l'anàlisi dels republicans, que han explicat aquesta circumstància pel vot útil motivat per la por dels catalans a que el PP pogués arribar al govern.

Raül Grangé

Hi ha hagut una fugida de vot útil molt evident cap al partit socialista.


En la mateixa línia s'ha expressat el regidor ecosocialista, Joan Calderón, que s'ha mostrat crític amb l'actual llei electoral.

Joan Calderón

No hem aguantat aquest ambient de bipolarització resultant de quatre anys de molta crispació entre PP i PSOE.


Tots els partits de la ciutat amb representació al consistori han volgut felicitar els socialistes per la seva victòria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.