ICV titlla les polítiques d'habitatge de Sant Cugat de 'negoci'


  • Comparteix:

Joan Calderon, Salvador Milà i Xavier Boix

Joan Calderon, Salvador Milà i Xavier Boix

ICV-EUiA mostra el seu desacord amb la política actual d'habitatge a la ciutat i assegura que promouran polítiques amb 'perspectiva social'. L'alcaldable ecosocialista, Joan Calderon, ha afirmat que aposten per crear una xarxa d'habitatge públic de lloguer que arribi a un 15% de la població i ha explicat altres mesures com la incorporació d'un mediador per als casos de desnonaments.

ICV-EUiA proposa enfocar les polítiques d'habitatge cap a les necessitats socials reals de la ciutat. Asseguren que CiU ho ha enfocat com un negoci, comercialitzant el patrimoni de l'Ajuntament, i no com a política social.

El cap de llista de la coalició, Joan Calderon, ha explicat l'aposta d'ICV-EUiA.

Joan Calderon

Habitatge de lloguer. És el que farem nosaltres. A més, adreçat a col·lectius molt concrets.


Els ecosocialistes proposen, a més, incorporar la figura del mediador a l'Oficina Local d'Habitatge per ajudar els ciutadans afectats per desnonaments en el contacte amb bancs i caixes. També volen intervenir en els edificis antics de la ciutat per a fer-hi rehabilitacions i adequar-los, per exemple, amb ascensors per a la gent gran. A més, diuen que cal apostar de forma real en l'habitatge públic de lloguer, cosa que, asseguren, el govern de la ciutat no està fent actualment tant com promocionen.

De la seva banda, l'exconseller de Medi Ambient i Habitatge del govern de Pasqual Maragall, Salvador Milà, ha expressat la seva preocupació per les mesures en política de sòl i habitatge anunciades per la Generalitat, que ha titllat de 'socialment injustes'.

Salvador Milà

Torna el sistema en què són els promotors particulars els que poden adjudicar l'habitatge públic a qui vulguin.


El número 3 de les llistes de ICV-EUiA, Xavier Boix, ha manifestat la seva disconformitat amb la diagnosi de l'habitatge feta a Sant Cugat. Assegura que el percentatge que dóna l'Ajuntament del 8% de població que viu en pisos de protecció oficial no és cert. Tampoc no està d'acord amb l'anàlisi que es va fer de Promusa a través d'enquestes telefòniques als adjudicataris i assegura que no pot ser que els veïns hagin posat un notable al seu servei. Boix ha criticat que l'Ajuntament exposi que la marxa de joves de la ciutat no es deu al preu de l'habitatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.