Mercè Conesa, sobre pactes municipals CiU-ERC: 'L'autonomia local és sagrada'


Temes relacionats

Els partits defensen el caràcter local de les municipals davant el 27S (15/gen/15)


  • Comparteix:

Conesa ha defensat l'autonomia local en una entrevista aquest divendres a La Xarxa

Conesa ha defensat l'autonomia local en una entrevista aquest divendres a La Xarxa

L'alcaldessa i portaveu de CDC, Mercè Conesa, defensa que 'l'autonomia local és sagrada' després que Mas i Junqueras diguessin aquesta setmana que es prioritzaran els pactes entre CiU i ERC després de les eleccions municipals. Tot i això, Conesa reconeix que les paraules dels dos líders són una declaració d'intencions per no perdre la majoria de municipis a favor de la independència que existeix actualment.

En una entrevista a La Xarxa, aquest divendres l'alcaldessa ha repassat l'actualitat local i nacional. Dos dies després de l'acord entre Mas i Junqueras per avançar les eleccions al Parlament al 27 de setembre i prioritzar els pactes municipals entre CiU i ERC, l'alcaldessa ha defensat l'autonomia local.

Mercè Conesa

La instrucció serà priorització dels pactes entre CiU i ERC, però haurem de veure cas per cas.


La portaveu de CDC ha admès que els pactes CiU-PP als municipis no es poden descartar del tot. De cara a les eleccions municipals d'aquest maig, Conesa remarca el fet que UCD i CDC aniran juntes als comicis.

Mercè Conesa

UDC prendrà la seva reflexió i la respectarem. Abordarem les eleccions municipals junts i confiem que després se sumin a la petició de la independència del país.


En clau nacional, la també portaveu de CDC no descarta l'entrada d'ERC al govern abans del 27S. A les plebiscitàries, Conesa creu que 68 diputats al Parlament serien suficients per seguir endavant amb el full de ruta cap a la independència, però admet que buscaran el màxim suport per legitimar el procés davant la comunitat internacional i per poder negociar amb l'Estat espanyol. En aquest sentit, la convergent confia que Unió, ICV, la CUP i alguns perfils del PSC se sumin al nou full de ruta cap a la independència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.