Mireia Ingla, número 30 a la llista d'ERC per Barcelona per al 23-J

L'encara alcaldessa en funcions és la tercera representant del Vallès Occidental a la candidatura


  • Comparteix:

Mireia Ingla, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Mireia Ingla, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'alcaldessa en funcions, Mireia Ingla, ocupa el número 30 a la llista d'ERC per Barcelona per a les eleccions espanyoles del 23 de juliol. Encapçala la llista, validada pel Consell Nacional del partit, l'actual portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián. Ingla ha estat designada per l'assemblea comarcal dels republicans com la tercera representant del Vallès Occidental.

Aquesta serà la tercera experiència de Mireia Ingla en unes eleccions espanyoles: va formar part de la llista dels republicans al senat l'any 2011 i també el 2015. En cap cas va resultar escollida.

Consulta aquí les llistes d'ERC per al 23-J

Així, com estava previst, el número 1 a la cambra baixa per Barcelona serà Gabriel Rufián, seguit de l'exconsellera Teresa Jordà i el periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro. En el cas de Girona, la cap de llista serà la diputada Montse Bassa; a Tarragona, Jordi Salvador; i a Lleida, Inés Granollers. Pel que fa al Senat, la direcció republicana ha proposat el catedràtic emèrit de Dret Penal Joan Queralt com a cap de llista per Barcelona. L'acompanyaran a la llista els ja senadors Robert Masih i Ana Surra, escollits per la militància.

La candidatura liderada per Rufián al Congrés també comptarà amb l'actual diputada Pilar Vallugera, com a número 4; el diputat al Congrés i candidat pel Baix Llobregat Joan Capdevila en cinquena posició; i la també diputada a la cambra baixa Maria Dantas, en sisè lloc. En el número 7 hi concorrerà, en representació d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Héctor Sánchez; i en la vuitena posició, el candidat del Jovent Republicà, el mallorquí Biel Cursach.

Pel que fa al Senat, a Girona faran tàndem el ja senador Jordi Martí i el filòsof i catedràtic Josep Maria Terricabras, així com Susanna Pagès. A Tarragona, els candidats al Senat seran Jordi Gaseni, actual alcalde de l'Ametlla de Mar i president de l'AMI; i els senadors Laura Castel, i Josep Rufà.

A Lleida la candidatura estarà formada per Sara Bailac, actual portaveu adjunta al Senat i vicesecretària general d'Acció Política i Sectorial del partit; Carme Lostao, alcaldessa d'Oliana aquest últim mandat; i Xavier Castellana, actual senador.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.