Carles Brugarolas (Junts): 'A efectes pràctics, hi ha molt poca diferència entre un govern PP-Vox i un PSOE-Podemos'

Els juntaires aposten per una posició "més ferma" en defensa dels interessos de Catalunya, que passen per l'autodeterminació o l'amnistia


  • Comparteix:

Carles Brugarolas, durant l'entrevista a Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Carles Brugarolas, durant l'entrevista a Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Ni el PP ni el PSOE. Junts descarta el seu suport a la investidura de cap president del govern espanyol, encara que això comporti la repetició de la convocatòria electoral. En una entrevista a Cugat Mèdia, el militant i primer tinent d'alcaldia de Junts, Carles Brugarolas, ha apostat per una posició 'més ferma' del partit en defensa dels interessos de Catalunya, que passen per l'autodeterminació, l'amnistia i la fi de l'espoli fiscal. Són condicionants per a qualsevol suport de la formació, que concorre sense el PDeCAT i en coalició amb Moviment d'Esquerres i Demòcrates, i que aspira a tenir la clau de la governabilitat per exigir 'el veritable salt per a Catalunya'.

ESCOLTA-HO

I és per això que el partit s'erigeix en el "vot útil" i es distancia d'ERC, a qui atribueix un retrocés i un "refredament" de l'independentisme que espera tingui càstig a les urnes. La formació canvia d'estratègia i descarta la negociació com a via per aconseguir les "millores que la societat catalana mereix" perquè "això no passarà mai", ha advertit Brugarolas. Així, Junts aposta per mantenir la confrontació amb l'Estat espanyol i assolir prou força per poder ser decisius i aconseguir els "avenços" que Catalunya necessita.

"A efectes pràctics, hi ha molt poca diferència entre un govern PP-Vox i un PSOE-Podemos", assegura Brugarolas, per a qui la clau està a trencar la relació de subordinació amb l'Estat espanyol.

I és que per a Brugarolas, d'aquesta situació depenen les condicions de vida dels catalans i per això cal aconseguir a les urnes "una situació negociadora molt forta". "O es produeixen millores importants, sòlides i irreversibles o no votarem a favor de cap investidura", diu el membre de Junts, qui recorda els nuls resultats de qualsevol altre vot independentista, i considera que "intentar vendre a la societat que negociant es pot corregir és un engany".

A banda de la sobirania i la correcció de l'espoli fiscal, Junts centra les seves prioritats en l'economia i l'ocupació, en els drets socials i les polítiques territorials i de sostenibilitat. Això inclou reclamacions per a Sant Cugat com la B-40, compensacions per les limitacions que genera l'R8, els jutjats i una connexió directa amb l'aeroport de Barcelona, entre d'altres.

CONSULTA EL PROGRAMA ELECTORAL DE JUNTS


Carles Brugarolas

A efectes pràctics, hi ha molt poca diferència entre un govern de PP i Vox o de PSOE i Podem. N'hi ha, però poca. Hem de dir que ni els un ni els altres, sinó Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.