La CUP avisa Sánchez: si el 23-J necessita els vots independentistes, 'ha de garantir el dret d'autodeterminació'

Ignasi Bea (número 3 per Barcelona) defensa que la CUP sigui a Madrid "perquè algú ha de fer el nostre discurs allà"


  • Comparteix:

Ignasi Bea i Eulàlia Reguant durant la roda de premsa de la CUP davant publicitat electoral del seu partit i de Vox / Foto: CUP

Ignasi Bea i Eulàlia Reguant durant la roda de premsa de la CUP davant publicitat electoral del seu partit i de Vox / Foto: CUP

La CUP defuig la dicotomia o PSOE o PP-Vox que es planteja en aquestes eleccions espanyoles. Eulàlia Reguant, número 32 de la llista per Barcelona i diputada al Parlament adverteix que si Pedro Sánchez necessita els vots cupaires o dels partits independentistes per impedir el govern Feijóo-Abascal 'ha de garantir el dret d'autodeterminació'. El número 3 de la candidatura per Barcelona, l'exregidor santcugatenc Ignasi Bea, sense menystenir el perill que implicaria que Vox entrés a la Moncloa, creu que 'l'alternativa del PSOE tampoc és millor' perquè també treballen per a l'Ibex-35. Tot plegat ho han dit en una roda de premsa de campanya a Sant Cugat davant un anunci publicitari de Vox i de la mateixa CUP amb el lema 'FCK NZS'. Per a Bea és important que la CUP tingui presència a Madrid perquè el seu discurs 'no és majoritari allà i cal que algú el faci'.

Reguant també ha dit que des de la CUP tenien esperança en el govern actual de PSOE i Unidas Podemos, però han constatat que "els límits estan quan es toquen els fonaments de les elits", i ha afegit que les propostes d'uns i altres són les mateixes i que només canvia la forma.

La diputada antisistema també ha criticat que amb la llei de l'habitatge i amb la llei del canvi climàtic, el Parlament en va fer unes de molt avançades, que van ser recorregudes al Tribunal Constitucional, i ara el govern espanyol n'ha fet unes altres per tothom, però menys ambicioses.

Reguant també ha criticat el govern de la Generalitat de Pere Aragonès: "ERC fa el programa de la patronal que agrada al PSC i no molesta a Junts".


Ignasi Bea

No cal menystenir un govern amb Vox, que seria el govern de desocupa



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.