El PSC crida al vot feminista per evitar el retrocés en drets de la dreta i l'extrema dreta

La diputada del PSC al Congrés Sònia Guerra defensa un pacte d'esquerres per avançar en drets


  • Comparteix:

La diputada Sònia Guerra amb la candidata santcugatenca al Senat Elena Vila / Foto: Cugat Mèdia

La diputada Sònia Guerra amb la candidata santcugatenca al Senat Elena Vila / Foto: Cugat Mèdia

La diputada socialista al Congrés Sònia Guerra alerta del retrocés en drets que pot suposar un govern del PP amb el suport de Vox. En una visita a Sant Cugat, la també número 11 del PSC per Barcelona a les eleccions espanyoles ha reivindicat l'acció de govern de l'executiu de Pedro Sánchez per avançar en drets i en l'estat del benestar, unes millores que poden anar enrere si governa la dreta i l'extrema dreta. 'No els importa renunciar a la meitat de la població per les cadires', ha afirmat Guerra, qui ha fet una crida al vot feminista.

Per això Guerra descarta qualsevol suport al PP i ha defensat els pactes entre les forces progressistes, especialment amb Sumar per formar govern. Un acord, ha dit, que permetrà marcar una agenda política d'esquerres i feminista.

En aquest sentit, ha reivindicat avenços de l'última legislatura com l'ingrés mínim vital, l'increment del salari mínim interprofessional i l'augment de les pensions. "No hi ha justícia social si no hi ha justícia fiscal", ha argumentat Guerra, qui també ha posat en valor la Llei d'Habitatge.

Per la seva banda, la portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament i candidata al Senat, Elena Vila, també ha destacat l'augment de les inversions per a Catalunya, així com els 20 milions d'euros per als intercanviadors ferroviaris de Sant Cugat i els 15 milions d'euros a través dels Next Generation. Vila ha assegurat que, en cas de sortir elegida senadora, serà la veu de Sant Cugat per portar les demandes i reivindicacions del municipi com el soterrament de vies. "Em plantejo el Senat amb el municipalisme al cap i Sant Cugat al cor", ha afirmat Vila, qui ha concretat que la seva intenció és compaginar-ho amb la tasca de portaveu municipal.





Sònia Guerra

Les feministes porten molt de temps reivindicant la igualtat efectiva en la vida quotidiana. Els pactes del PP i Vox mostren com els drets de les dones poden estar en retrocés si governa la dreta i l'extrema dreta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.