Imma Mayol insta a votar 'sí' a l'Estatut perquè és d'esquerres i amplia els drets de ciutadania


  • Comparteix:

La presidenta del grup municipal d'ICV a l'Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, demana el 'sí' al referèndum de l'Estatut perquè el text reconeix Catalunya com a nació, augmenta les competències i millora el finançament de la Generalitat. En l'acte central de campanya a Sant Cugat, Mayol ha dit que aquest Estatut és d'esquerres perquè reconeix nous drets de ciutadania.

Mayol ha protagonitzat aquest dilluns l'acte central de la campanya d'ICV a Sant Cugat, que ha aplegat una quarantena de persones a la Casa de Cultura. La tercera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona ha dit sentir-se 'orgullosa' de l'Estatut, perquè ha estat impulsat per un govern d'esquerres i en particular des d'una conselleria d'Iniciativa.

Imma Mayol ha defensat un 'sí' convençut al referèndum del 18 de juny, i ha resumit així els arguments de la campanya ecosocialista.

Imma Mayol

Podrem votar al preàmbul que Catalunya és una nació. El nivell de competències és important per millorar la vida quotidiana de les persones. Es reconeixen drets de ciutadania importants i el finançament millora molt.


Mayol ha destacat especialment el títol de drets i deures de ciutadania, que per a la dirigent ecosocialista ha estat el principal cavall de batalla de la seva formació durant la negociació. Segons Imma Mayol, aquest apartat fa que l'Estatut sigui d'esquerres.

Imma Mayol

L'hem defensat amb dents i ungles perquè reconeix el dret de viure amb dignitat, el dret al propi cos, a una mort digna... Molts sectors vinculats a la dreta i a CiU han intentat que desapareixés però no ho han aconseguit.


Mayol reconeix que durant els dos anys de negociacions de l'Estatut hi ha hagut molt soroll mediàtic i que alguns partits han instrumentalitzat el procés, fet que ha allunyat els ciutadans de l'Estatut. La dirigent ecosocialista creu, però, que durant la campanya la situació s'està corregint i cada cop hi ha més gent que coneix el contingut de la proposta que es porta a referèndum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.