CiU i ERC donen suport a la campanya per a la correcció del dèficit fiscal de Catalunya


  • Comparteix:

El Col·lectiu assegura que el dèficit ha passat de 5.000 milions d'euros al 1998 a 14.000 durant el 2002.

El Col·lectiu assegura que el dèficit ha passat de 5.000 milions d'euros al 1998 a 14.000 durant el 2002.

El ple de Sant Cugat, ha acordat, amb l'abstenció del PP, donar suport al 'Col·lectiu per a la Correcció del Desequilibri', una entitat que denuncia la poca inversió de l'Estat a Catalunya com a conseqüència de l'anomenat 'dèficit fiscal'. La moció, presentada per ERC, s'ha aprovat amb els vots de l'equip de govern. El PSC i ICV no han votat perquè s'ha rebutjat una esmena 'in voce' proposada pels socialistes.

La moció denuncia la situació actual de greuge comparatiu que pateix Catalunya, que deriva del desequilibri entre la seva aportació fiscal i l'escassa recepció d'inversions i serveis públics. Una situació que el regidor d'Esquerra, Enric Tomas, ha qualificat d''espoli'. Tomas ha remarcat que no es tracta de pagar menys impostos o de no redistribuir la riquesa, sinó de millorar la qualitat de vida dels catalans amb una balança fiscal 'justa'.

Enric Tomas

Quan la solidaritat no és voluntària esdevé espoli. Sense aquest desequilibri tindríem millors serveis públics a Catalunya.


El regidor del PSC Pau Calsamiglia s'ha mostrat favorable a l'esperit general de la moció, però ha proposat una esmena de viva veu per eliminar la menció explícita al "Col·lectiu per a la Correcció del Desequilibri" i introduir una referència a la predisposició de la Generalitat a acabar amb el desequilibri fiscal. L'esmena no s'ha acceptat, perquè no s'havia presentat abans de l'inici del ple, i tant PSC com ICV no han participat a la votació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.