El projecte del nou Ajuntament 'perilla' per la manca de recursos financers


  • Comparteix:

La previsió era col·locar la primera pedra aquest estiu.

La previsió era col·locar la primera pedra aquest estiu.

El projecte de construcció del nou Ajuntament perilla si no s'arriba a un acord polític entre totes les forces per trobar noves vies de finançament. Els partits de l'oposició s'oposen frontalment a l'obtenció de recursos de la venda de terrenys dels sectors de Can Matas i Vullpalleres per pagar la nova casa consistorial. L'àrea d'Economia descarta endeutar més les arques municipals i si no s'arriba a un acord, podria quedar aparcat fins l'obtenció dels recursos necessaris per tirar-lo endavant.

Tot i que el projecte de construcció del nou Ajuntament es va provar en el ple de desembre del 2003, ara, tot penja d'un fil. L'escull és el finançament del nou consistori que, en principi, s'havia de sufragar en un 60% amb endeutament i la resta, amb la venda de les dependències de la Policia Municipal i també de la seu de Correus a la rambla de Can Mora.

Ara, sembla que aquestes fonts de finançament no arriben a cobrir els 8'5 milions d'euros de cost del nou equipament. El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda proposa obtenir finançament extra, entre un 5 i 10% del cost, a partir de la venda de terrenys dels barris de nou creixement.

Aquesta opció es descarta totalment pels partits de l'oposició que es neguen a vendre patrimoni per obtenir recursos. Davant d'aquesta situació, Jordi Joly, ha anunciat que si no s'arriba a un gran acord de totes les forces polítiques es podria renunciar a tirar endavant el nou Ajuntament:

Jordi Joly

És fonamental que el nou ajuntament es decideixi entre Tots els membres del consistori. No només equip de govern. Si no hi ha consens l'aparquem.


El portaveu del PSC, Jordi Menéndez, ha explicat que no permetran que el nou Ajuntament es financiï amb la venda de més patrimoni de la ciutat ja que només admetran la subhasta de terrenys per construir nous equipaments.

Jordi Menèndez

El nou Ajuntament s'ha de finançar amb la venda d'edificis administratius i un crèdit. En cap cas s'ha de vendre patrimoni per fer el nou Ajuntament.


Joly ha argumentat la necessitat de la nova casa consistorial per poder donar un millor servei als ciutadans i també com una forma d'estalvi ja que permetria tenir totes les dependències unides i deixar de pagar els lloguers de les diferents seus.

El tinent d'alcalde ha declinat obtenir més recursos de l'endeutament i, per tant, si no es poden obtenir diners de la venda de terrenys, es prioritzaran altres accions de govern com ara la urbanització de carrers i s'aparcarà el projecte:

Jordi Joly

El que no podem fer és que per un problema de finançament deixem de fer altres coses com urbanitzar carrers o districtes. Hem de donar resposta a tot.


Recordem que el nou edifici es construirà a la rambla del celler, entre l'Hotel Sant Cugat i la futura seu del Club Muntanyenc amb una superfície de 5.500 m2. Sota l'edifici es construirà un aparcament soterrat amb capacitat per a 200 vehicles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.