L'Ajuntament comença un rastreig per detectar els pisos buits i posar-los al mercat de lloguer


  • Comparteix:

Els pisos buits es gravaran amb un recàrrec del 50% en l'impost de l'IBI.

Els pisos buits es gravaran amb un recàrrec del 50% en l'impost de l'IBI.

Durant els mesos de maig i juny agents acreditats per l'Ajuntament passaran revista als pisos buits que hi ha a la ciutat per comprovar si efectivament estan deshabitats i fer efectiu el recàrrec del 50% de l'IBI contemplat en les noves ordenances fiscals. A més, Promusa, farà d'intermediari per convèncer, amb mesures fiscals i creditores, als propietaris perquè treguin els pisos al mercat de lloguer.

En compliment de l'acord de ple de setembre del 2003 pel qual s'acordava posar en marxa un Programa de Masovaria Urbana, en els propers dies, l'Ajuntament passarà a comprovar, casa per casa, si la base de dades que ha elaborat el consistori sobre pisos buits a la ciutat és real.

En una primera fase, s'han creuat les dades entre el padró d'habitants i el cadastre amb l'objectiu de veure quins habitatges a la ciutat estan tancats amb pany i clau. Ara, cal comprovar que efectivament es tracta de pisos buits, i no pas de gent que no està empadronada a la ciutat o altres irregularitats administratives.

El següent pas, segons el gerent de Promusa, Lluís Hosta, és intentar fer d'intermediari per convèncer aquests propietaris per treure el pis al mercat de lloguer. S'oferiran mesures que incentivin els llogateres com ara fer d'avaladors davant possibles impagaments dels arrendataris o bé donar crèdits tous per condicionar l'habitabilitat de la vivenda:

Lluís Hosta

L'Ajuntament farà d'intermediari amb els propietaris per oferiri-los garanties que cobrarna els lloguers i podríem també oferir crèdits tous.


Recordem que la moció, aprovada per unanimitat, contemplava diverses mesures per afavorir el lloguer mitjançant l'ocupació d'habitatges buits fins ara i la rehabilitació de cases en procés de degradació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.