Un expert independent buscarà solucions al pas dels autobusos per la plaça Lluís Millet


  • Comparteix:

El professor Ole Thorson, de la UPC, emetrà el seu dictamen el mes vinent

El professor Ole Thorson, de la UPC, emetrà el seu dictamen el mes vinent

L'Ajuntament ha encarregat un estudi a un expert en mobilitat per aportar solucions al pas de l'autobús per la plaça Lluís Millet. El professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Ole Thorson s'està entrevistant amb els veïns de la zona amb l'objectiu d'oferir un dictamen independent sobre el transport públic al Centre-estació.

Després de la polèmica entre l'equip de govern i l'Associació de Veïns del Centre-estació sobre el pas de l'autobús per la remodelada plaça Lluís Millet, l'Ajuntament ha decidit ara comptar amb una opinió externa. L'equip de govern ha encarregat un estudi independent al professor Ole Thorson, de la UPC i membre de l'associació Catalunya Camina, expert en drets del vianant i mobilitat.

Thorson s'està entrevistant aquests dies amb els veïns de la plaça de l'estació, i també amb els del carrer Andana, que s'oposen a què els autobusos continuïn estacionant al darrere de l'estació. El seu objectiu serà plantejar una solució de consens, on convergeixin tots els interessos implicats. Ho explica la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

L'estudi d'un expert extern ens pot ajudar a trobar una solució vàlida per a tots els interessos, de consens.


Des de l'associació de veïns Centre-estació, veuen amb bons ulls aquesta iniciativa. Els veïns, que ja li han exposat la seva postura al professor Thorson, esperen que l'estudi sigui imparcial i tingui en compte les possibles alternatives al pas de l'autobús per la plaça de l'estació. Ho explica el president de l'associació veïnal, Pere Soler.

Pere Soler

Esperem un dictàmen imparcial, que tingui en compte totes les variables. Li hem exposat a Ole Thorson que existeixen alternatives al pas de l'autobús per la plaça.


Els contactes d'Ole Thorson amb els veïns ja han començat, i posteriorment, el professor s'entrevistarà amb els responsables de l'àrea de Territori per recopilar la informació completa sobre el projecte de fer passar els autobusos per la plaça Lluís Millet. Segons Mercè Conesa, el mes de novembre es podrien tenir ja les primeres conclusions d'aquest estudi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.