L'Ajuntament activa la prealerta per vent i pluja


  • Comparteix:

La ciutat viu un episodi de vent i pluja

La ciutat viu un episodi de vent i pluja

L'Ajuntament ha activat aquest dissabte la situació de prealerta del Pla Municipal de Protecció Civil davant el risc de fort vent i d'acumulació d'aigua. Està previst que l'episodi s'allargui durant el cap de setmana.

Segons les indicacions del Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu un episodi de pluja amb intensitat que pot donar lloc a l'acumulació. Pel que fa al vent, bufarà de component nord i les ratxes més fortes s'assoliran a les cotes més elevades.

De la seva banda, Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta per forts vents, que afectaran, entre d'altres, el prelitoral de Barcelona amb ratxes màximes que poden superar els 90 quilòmetres per hora. De moment, el telèfon d'emergències de Catalunya ha rebut més de 130 de trucades al Vallès Occidental. Els Bombers han atès una seixantena d'avisos vinculats a l'episodi a la comarca.

Per aquest motiu, es recomana a la ciutadania que faci seguiment de les condicions meteorològiques i adapti les seves activitats a l'aire lliure en cada cas i també cal ser molt prudents en la conducció. S’aconsella que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior i puguin ser desplaçats per l'aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

En cas d'haver d'agafar el cotxe, cal reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle, i agafar el volant de manera segura i forta. En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.

El Servei Meteorològic de Catalunya també preveu un episodi de pluja intensa i acumulació d'aigua al prelitoral, on el llindar d'intensitat pot superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i el d'acumulació els 100 litres per metre quadrat en 24 hores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.