CiU guanya les eleccions municipals i recupera la majoria absoluta


  • Comparteix:

CiU guanya per majoria absoluta les eleccions municipals. Els nacionalistes han sumat quatre regidors més respecte les municipals de 2003, mentre que el PSC ha perdut dos regidors i es queda amb quatre. ICV-EUiA, que es manté amb tres regidors, passa a ser la tercera formació política.

La federació nacionalista ha aconseguit poc més del 45% dels vots dels santcugatencs. D'aquesta manera, CiU recupera la majoria absoluta al consistori des de 1991.

Per la seva banda, el PSC ha experimentat una forta davallada amb la pèrdua de dos regidors i es queda amb quatre. En total, els socialistes han aconseguit gairebé el 15% dels vots, 7,5 punts percentuals menys respecte les eleccions de 2003.

ICV-EUiA ha passat a ser la tercera força política amb tres regidors i poc més del 11% dels vots.

El PP també perd un regidor i es queda amb dos. Amb gairebé el 9% dels vots, els populars superen ERC i es converteixen en la quarta força política.

ERC pasa de tercera a cinquena força. Els republicans es queden amb dos regidors, un menys que a les eleccions municipals passades.

Les altres forces, CUP, UNIS, PRC i Ciutadans, no aconsegueixen representació consistorial, tot i que sumen el 8,38% dels vots.

A Valldoreix, Montserrat Turu repeteix com a presidenta de l'EMD amb el 45% dels vots. CiU s'ha quedat amb el 44% dels vots.

Dels més de 50.000 santcugatencs que estaven cridats a les urnes han exercit el dret a vot el 57,53% dels ciutadans. Aquesta xifra representa quatre punts percentuals per sobre de la mitjana catalana en aquestes eleccions municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.