CIU guanya les eleccions amb 46 escons tot i que perd deu diputats


  • Comparteix:

CiU ha guanyat un cop més les eleccions al Parlament de Catalunya. Tot i no ser la força més votada, aconsegueix 4 escons més que els socialistes, el que els permet intentar aconseguir un futur govern nacionalista a la Generalitat. Es tracta de la setena victòria de la federació nacionalista, aquesta vegada sense Jordi Pujol al capdavant. A Sant Cugat, CiU ha estat també la força més votada, amb un 33'12 per cent del total de vots.Recoder es mostrava molt satisfet amb aquests resultats.

Des de la federació local, han celebrat amb entusiasme uns resultats que han donat la victòria a CiU pel que fa a nombre d'escons. Amb un total de d'un milió divuit mil cent quinze vots, la federació nacionalista ha obtingut el 30'9 per cent del totals de vots i ha aconseguit 46 escons.

Tot i això, des de CiU tenen clar que no han perdut 10 escons i 6 punts percentuals respecte els comicis de 1999. Des de Sant Cugat han interpretat aquestes xifres com una voluntat de canvi dels ciutadans que caldrà analitzar a partir d'ara i que s'ha vist reflectit en un fort increment d'ERC.

Precisament aquesta formació és la que tindrà ara la clau de la governabilitat de Catalunya. Així ho ha remarcat el de nou diputat al Parlament, Lluís Recoder, que s'ha felicitat per l'increment del vot nacionalista i ha recordat que l'oferta de CiU a ERC ha estat clara i que ara caldrà veure com es posicionen els republicans.

Lluís Recoder

ERC tindrà la calu de la governabilitat. Jo sempre he dit que el dia 16 seria important, però que ho serà més a partir del dia 17.


A Sant Cugat, CiU ha estat la força més votada, amb 11.221 vots, el que significa un 33'12 per cent del total de paperetes. Tot i haver baixat prop de 4 punts en relació a les eleccions de fa 4 anys, Recoder ha remarcat que han incrementat la distància respecte el PSC. Recoder es mostrava molt satisfet amb aquests resultats.

Lluís Recoder

Ja van set vegades seguides que CiU guanya les eleccions a Sant Cugat, i ho hem aconseguit una vegada més.


Pel que fa als 4 santcugatencs que anaven a les llistes, només Recoder revalida el càrrec de diputat.
Militants i simpatitzants de CiU de Sant Cugat s'han traslladat a Barcelona abans de tenir el cent per cent escrutat per compartir els resultats amb el cap de llista de la formació, Artur Mas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.