Sant Cugat ja disposa del nou Pla Local de Seguretat


  • Comparteix:

Una trobada dels caps de Policia Local i Mossos d'Esquadra amb la tinenta d'alcalde de Seguretat

Una trobada dels caps de Policia Local i Mossos d'Esquadra amb la tinenta d'alcalde de Seguretat

L'equip de govern ha presentat al ple d'aquest dilluns el Pla Local de Seguretat 2017-2020, aprovat per la Junta Local de Seguretat, i que preveu, entre altres aspectes, que es millorin els protocols d'actuació, com la coordinació entre Policia Local i Mossos d'Esquadra. El nou pla aborda la seguretat des d'un punt de vista global i, així, tracta el sistema de seguretat, la seguretat ciutadana, la viària, l'àrea de protecció civil, el civisme i el medi ambient.

ESCOLTA-HO

El pla també preveu la celebració de reunions periòdiques de la Junta Local de Seguretat, l'elaboració d'enquestes sobre seguretat ciutadana i un major contacte entre la policia i els ciutadans. També hi haurà accions en clau de seguretat viària, com efectuar controls de trànsit en zones escolars i en punts conflictius, i també en clau de civisme, amb mesures de control sobre l'absentisme escolar, l'assetjament i la discriminació i amb actuacions sobre la tinença responsable d'animals de companyia.

L'avaluació i la diagnosi de la seguretat al municipi es va engegar a finals de l'any passat i ha culminat enguany amb l'anàlisi de dades, la definició d'accions i l'aprovació i execució per part de la Junta Local de Seguretat.

El debat
La CUP-PC ha lamentat que el pla no reforci la plantilla de Protecció Civil, mentre que C's ha demanat més periodicitat en les reunions de la Junta Local de Seguretat. ICV-EUiA ha apostat per, en lloc de més efectius, recuperar els agents cívics i la policia de proximitat i el PSC han lamentat el retard del Pla Local de Seguretat.

El PP ha aprofitat el punt per denunciar la situació de la plantilla de la Policia Local, que a l'estiu, ha dit, tenia un 22% dels treballadors de baixa. Una queixa que Convergència ha qualificat d'oportunista i ha optat per defensar la utilitat del Pla Local de Seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.