Llum verda a l'ordenança de cànnabis que obligarà els clubs a tenir la llicència d'activitat per obrir


  • Comparteix:

Detall d'una persona preparant una cigarreta amb cànnabis i tabac / Foto: ACN

Detall d'una persona preparant una cigarreta amb cànnabis i tabac / Foto: ACN

El ple dóna llum verda a l'aprovació inicial de l'ordenança reguladora dels clubs de fumadors de cànnabis que obligarà aquestes associacions a tenir la llicència d'activitat per poder obrir. Fins ara, els clubs podien començar a funcionar presentant una comunicació prèvia a l'Ajuntament. El canvi suposa un tràmit previ d'informació pública als veïns afectats i tenir llicència d'obres. La nova disposició també fixa que els clubs s'hauran d'ubicar com a mínim a 200 metres de centres educatius i docents, equipaments sanitaris i assistencials, instal·lacions esportives i altres clubs cannàbics.

ESCOLTA-HO

L'ordenança també pretén garantir que els locals reuneixin les condicions mínimes necessàries. El text regula la limitació de soroll, la renovació de l'aire i la limitació del nivell màxim d'olors. També s'avalarà que els espais compleixin els requisits de seguretat, salubritat i higiene per als usuaris i veïns. A més, se'ls obligarà a tenir una assegurança de responsabilitat civil.

La normativa estableix les condicions de l'activitat: horari de funcionament i d'obertura -limitat a vuit hores al dia-, prohibició d'accés a menors d'edat, prohibició de venda i limitació de la dispensació màxima, a més d'impedir l'activitat a l'exterior del local.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat alguns detalls de l'ordenança.

Joan Puigdomènech

S'ha de fer una tramitació de llicència mediambiental. S'ha treballat la distància que han de tenir amb espais protegits i la situació dins d'edificis.


El consistori només atorgarà la llicència a aquells clubs que estiguin inscrits als registres públics i al municipal d'activitats. L'ordenança fixa un règim d'inspecció i de sancions en cas d'incompliment.

El text s'ha elaborat amb el consens del grup de treball format pels partits, menys el PP. De fet, aquestes formacions de l'oposició han coincidit a lamentar que aquesta comissió no ha estat tan fluïda com haguessin desitjat, tot i que han valorat el resultat final.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, hi ha votat en contra perquè s'oposa a l'opció que els clubs cannàbics puguin estar situats a la planta baixa d'edificis plurifamiliars.

Álvaro Benejam

Estem en contra que no s'inclogui la prohibició d'instal·lar aquests locals als baixos d'edificis plurifamiliars. S'han de protegir els interessos de tothom.


El regidor no adscrit s'ha abstingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.