Paraira posa un notable a la seguretat i anuncia que els nous mossos arribaran d'aquí a un any i mig


  • Comparteix:

Cristina Paraira, a l'entrevista de meitat de mandat de Cugat.cat

Cristina Paraira, a l'entrevista de meitat de mandat de Cugat.cat

La tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, posa un notable a la seguretat a Sant Cugat, ha explicat a l'entrevista de meitat de mandat de Cugat.cat. Tot i aquesta nota, Paraira ha remarcat que el govern local continua treballant per reduir el nombre de robatoris amb força a domicilis, un tipus de delicte que va augmentar durant l'any passat i que aquest primer trimestre s'ha reduït. La tinenta d'alcalde també ha dit que la sensació d'inseguretat en moltes ocasions no es correspon amb les dades de denúncies que hi ha sobre la taula, com és el cas de les Planes.



En aquests moments, l'Ajuntament està fent una revisió de totes les càmeres de videovigilància instal·lades al carrer per detectar si en calen més per millorar, a més de la seguretat, la mobilitat al municipi. En aquest sentit s'està estudiant la possibilitat d'instal·lar càmeres a les entrades i sortides de la ciutat, reforçar les del centre i posar-ne en altres punts, com ja s'ha fet Can Trabal on se n'han instal·lat tres. Paraira ha subratllat la complexitat de la gestió de la seguretat.

Cristina Paraira

Totes les accions que es puguin fer no acostumen a tenir resultat d'un dia per l'altre. Amb tota la prudència i el respecte per a les persones que han patit un robatori, cal dir que, en general, Sant Cugat és una ciutat segura però hem de seguir treballant per evitar els robatoris a les cases.


La tinenta d'alcalde també ha anunciat que els futurs agents dels Mossos d'Esquadra es podrien incorporar a la ciutat d'aquí a un any i mig. És una mesura que respon al compromís del conseller d'Interior, Jordi Jané, de reforçar les mesures a Sant Cugat per capgirar l'augment de robatoris amb força a domicilis. Es deconeix el nombre d'agents que vindrien a la ciutat, que formarien part de la previsió de crear 500 places de Mossos amb els recents pressupostos del govern.

Paraira també ha parlat de la situació del botellot a la ciutat i s'ha mostrat satisfeta amb l'eliminació d'aquesta problemàtica de Can Solà, una pràctica que generava 'inseguretat' pel volum de gent que es concentrava a la zona. En aquest sentit, la responsable de Seguretat ha reconegut que no s'ha eradicat el botellot a la ciutat. L'Ajuntament ha detectat diversos punts com Can Mates i el Parc Central on es reprodueix aquest fenomen, tot i que amb un volum de persones inferior, fet que no suposa una problemàtica de les mateixes dimensions que a Can Solà.

Preguntada per la crema de contenidors, Paraira ha explicat que els Mossos estan investigant el 'modus operandi' dels autors dels incendis tot i que encara no hi ha cap informe en ferm.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.