Valldoreix aprova amb els vots de l'equip de govern un pressupost per al 2018 de 9,1 milions d'euros


  • Comparteix:

Un moment del ple

Un moment del ple

Valldoreix ha aprovat aquest dimarts un pressupost per al 2018 de 9,1 milions d'euros, dels quals 456.000 aniran destinats a inversions. L'adequació del clavegueram d'un tram de la riera del Nonell, dotat amb 256.000 euros, i la millora de les cruïlles del passeig de Rubí, al qual es destinen 119.000 euros, són els projectes més destacats. Els comptes s'han aprovat amb els vots de l'equip de govern, format pel PDeCAT-Demòcrates-Actuem, per majoria absoluta. La CUP-PC hi ha votat en contra, mentre que el vocal d'ERC-MES, Noël Climent, no hi ha assistit per raons personals i la nova representant de Cs, Anna Cano, encara no ha pres possessió del càrrec.

El govern també aposta, en la despesa de desenvolupament de serveis, abordar el projecte de la nova Escola de Música, que actualment funciona amb l'afegit de dos barracons als terrenys del 'garden' perquè el territori disposi de l'equipament el curs 2019-20.

En la partida de despesa de desenvolupaments de serveis també es troba
el Pla d'Equipaments, que s'inclourà al de Sant Cugat, el projecte executiu de l'avinguda de Baixador i el pla d'usos de l'Espai Garden. També inclouen l'avantprojecte de la Sala Polivalent.

El debat ha estat breu, ja que dos dels tres grups de l'oposició no hi eren presents. La CUP-PC ha retret al govern que no els hagi tingut en compte a l'hora d'elaborar els pressupostos i ha remarcat que a les inversions planificades hi ha un pla de clavegueram que 'encara no està aprovat'. Ho ha explicat el vocal Xavier Humet.

Xavier Humet

Dels 456.000 euros d'inversions, més de la meitat van a la rehabilitació de la riera de Can Nonell. És la primera inversió del Pla de Clavegueram, que segons el tècnic que ens el va presentar no ha estat aprovat.


Humet ha remarcat que no estan d'acord amb aquest Pla Director, elaborat per l'empresa Sorea, que detalla que les aigües pluvials s'han de recollir al clavegueram, mentre que el grup proposa que ho facin pel seu curs normal, les rieres, per evitar que passin per les plantes de tractament.

El govern, per la seva banda, ha admès que han donat els comptes a l'oposició 'pràcticament fets' perquè 'hi ha molt poc espai per jugar amb els pressupostos' i les clavegueres 's'han de fer'. També s'ha mostrat obert a fer modificacions a proposta de l'oposició en el futur. La vocal d'Economia, Elena Degollada, ha remarcat que la intenció és parlar amb la CUP-PC per incorporar alguns dels canvis.

Elena Degollada

Els hem donat el pressupost bastant fet. El problema que tenim és que la part d'inversions és petita. Estem disposats a parlar de la claveguera i intentar posar les seves idees en pràctica.


Degollada ha explicat també que volen canviar la forma d'elaborar al pressupostos per donar més espai als suggeriments de l'oposició.

Inversions
Les inversions es completen amb la partida per a l'escola Ferran i Clua (30.000 euros), la redacció de projectes tècnics (20.000 euros), les expropiacions del carrer Nard (15.000 euros), inversió informàtica (10.000 euros) i la partida per a l'escola bressol (5.000 euros).

Altres números
La despesa ordinària augmenta el capítol de personal en uns comptes amb un endeutament del 7,1% i pagaments a proveïdors en un màxim de 27 dies. Pel que fa al conveni econòmic amb Sant Cugat, la partida rebuda enguany de l'Ajuntament s'ha incrementat 130.000 euros i arriba als 6,6 milions. En el conveni, l'EMD paga al consistori 2,5 milions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.