L'Àrea Metropolitana de Barcelona presenta un contenciós per aturar l'augment del preu de l'aigua


Temes relacionats

Augment de preus generalitzat aquest 2018 en electricitat, gas i aigua ( 1/gen/18)

La CUP-PC demanarà al ple d'abril una intervenció tècnica per auditar el servei d'aigua a Sant Cugat ( 4/abr/17)


  • Comparteix:

L'acord de l'ACA preveu un augment de l'11,8% / Foto: ACN

L'acord de l'ACA preveu un augment de l'11,8% / Foto: ACN

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el Consorci Besòs-Tordera i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han presentat aquest dilluns un contenciós contra l'acord del consell administratiu de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) d'augmentar un 11,8% la tarifa de l'aigua subministrada per Aigües Ter-Llobregat. La demanda, que inclou mesures cautelars, vol evitar que la pujada arribi als rebuts de març. El desembre passat el consell d'administració de l'ACA va aprovar un augment que afecta 116 ajuntaments, entre ells Sant Cugat, que engloben quatre milions i mig de persones.

L'AMB, el Consorci Besòs-Tordera i la FMC consideren que aquesta pujada és 'injusta i desproporcionada', com ha explicat el vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, Eloi Badia. Un dels arguments jurídics del contenciós és que l'augment està molt per sobre de l'IPC i no correspon a cap millora del servei que justifiqui l'increment.

Preguntat per Cugat.cat, l'Ajuntament, que s'integra a l'AMB, ha expressat que no té un posicionament definit, encara, sobre el tema. L'empresa Sorea gestiona l'abastiment de l'aigua a Sant Cugat fins al 2019.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.