ICV-EUiA proposa un Ajuntament més laic


Temes relacionats

Acord entre la Parròquia i l'Ajuntament, que serà titular de l'església i la casa Abacial del Monestir (13/gen/17)

ICV-EUiA presenta una moció per evitar que el Monestir quedi en mans del Bisbat (11/des/15)


  • Comparteix:

ICV-EUiA vol eliminar, entre d'altres, la Missa Major dels actes oficials / Foto: Localpres

ICV-EUiA vol eliminar, entre d'altres, la Missa Major dels actes oficials / Foto: Localpres

ICV-EUiA presenta una moció al ple d'aquest dilluns per demanar la desvinculació dels actes i símbols religiosos de l'Ajuntament i dels equipaments municipals. Els ecosocialistes proposen un seguit de mesures per fer un consistori més laic i perquè no es promoguin actes ni celebracions religioses de cap tipus.

Entre elles, els ecosocialistes demanen que els representants electes del consistori i personal de l'Ajuntament no mostrin en l'exercici del seu càrrec o funcions 'cap gest de submissió o veneració de persones o imatges religioses' ni participin d'actes i manifestacions d'aquest tipus. Així, el partit també demana separar els actes religiosos dels oficials i es mostra en desacord del fet que aquest tipus d'actes formin part de programa de Festa Major. El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, assegura que aquesta és 'una de les assignatures pendents' del consistori.

Ramon Gutiérrez

Creiem que és una de les assignatures pendents del nostre Ajuntament. Encara hi ha actes religiosos en què les principals institucions de la ciutat hi participen com a càrrecs oficials. Pensem que en un Estat aconfessional com el nostre això s'ha d'acabar.


En el text, els ecosocialistes també demanen treure tota la simbologia religiosa dels espais de titularitat pública, a més de facilitar la celebració de cerimònies civils a la ciutat. Un dels acords que també inclou la moció és el d'elaborar un cens que sigui públic dels locals, habitatges i espais rústics que estiguin exempts del pagament de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), així com d'aquelles propietats de les quals 's'hagi pogut apropiar l'Església catòlica' als anys 40 del segle passat. En aquest sentit, Gutiérrez ha recordat el conflicte que va tenir l'Ajuntament amb la propietat del Monestir el 2015, tot i que celebra que 'finalment hagi acabat bé'.

La moció, a més, aposta perquè el consistori 'vetlli en el marc de les seves competències en matèria d'educació' pel laïcisme en l'ensenyament públic, a més de facilitar 'col·legis o locals no confessionals' i 'lliures de simbologia religiosa o d'una altra naturalesa ideològica' per votar en períodes electorals.

Finalment, la seva aprovació inclouria el trasllat de tots els acords a les administracions catalanes i estatals pertinents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.