Sant Cugat es reafirma en aplicar la perspectiva de gènere al pressupost

La votació ha tingut l'abstenció del PP


Temes relacionats

ICV-EUiA vol un compromís ferm amb la perspectiva de gènere als pressupostos ( 4/oct/18)


  • Comparteix:

Santcugatencs a la plaça d'Octavià

Santcugatencs a la plaça d'Octavià

Sant Cugat s'ha reafirmat aquest dilluns en l'aplicació de la perspectiva de gènere al pressupost municipal. Tots els grups polítics del plenari excepte el PP, que s'hi ha abstingut, han donat suport a una moció presentada incialment per ICV-EUiA que demanava a l'Ajuntament que es comprometés a incorporar aquesta qüestió en els comptes a través d'un equip d'experts que tracés una metodologia pròpia per analitzar els pressupostos i la seva execució en clau de gènere.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Una anàlisi que ja s'ha estrenat enguany per part de l'equip de govern, tal com ha reconegut el portaveu dels ecosocialistes, Ramon Gutiérrez, però que ha dit que encara veu amb 'mancances', i ha recordat que el seu grup ja va presentar una moció semblant el febrer de 2017.

'Cal fer un anàlisi amb rigor', ha insistit Gutiérrez i ha explicat que l'objectiu de la moció era sobretot 'arrencar del ple un compromís de seguir en aquesta línia' i de fer-ho amb 'persones expertes i equips formats'.

Una qüestió que també han manifestat des de la CUP-PC, que en boca de la seva portaveu, Núria Gibert, ha indicat que 'aquesta qüestió no la pot dur a terme una persona sola' des del Servei d'Igualtat, sinó que hi ha d'haver un equip especialitzat. També han celebrat que la moció demani més rigurositat en l'anàlisi ja que així es permetrà saber dades com quina diferència de gènere hi ha en l'ús del transport públic a la ciutat o en la cura dels infants, ha exemplificat Gibert.

De la seva banda, el regidor d'Economia i Hisenda, Carles Brugarolas, ha afirmat que des de l'equip de govern 'hi ha voluntat política' per seguir endavant amb l'anàlisi en clau de gènere dels pressupostos, així com també 'el compromís que aquesta qüestió sigui estructural en tota la gestió de l'Ajuntament'.

Per part d'ERC-MES, la portaveu, Mireia Ingla, s'ha mostrat orgullosa de la moció i ha recordat que aplicar la perspectiva de gènere en política no només respon a una qüestió de llengua, sinó també a prendre consciència que 'les decisions pressupostàries no són neutres i tenen una influència en les desigualtats', ha dit. Una postura que també ha compartit el portaveu del PSC, Pere Soler, que ha qualificat la moció de 'bona mirada' i ha expressat la necessitat del consistori de 'fer un pas més'.

El PP, en desacord amb el terme 'ideologia de gènere'

De la seva banda, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha considerat positiu fer un estudi dels comptes en clau de gènere, però s'ha mostrat en desacord amb el terme 'ideologia de gènere', utitilizat en la moció. En aquest sentit, Benejam ha argumentat que, al seu parer, 'una aplicació excessiva d'aquesta ideologia provoca desigualtats' i per això ha defensat l'abstenció del seu grup.

Un argument que ha provocat una resposta de Gutiérrez en el torn de rèplica. L'ecosocialista li ha dit que es tractava d'una 'moció feminista' i li ha recriminat: 'Si està en contra del feminisme, digui-ho clarament'. Per la seva banda, Benejam, s'ha reafirmat en l'abstenció del seu grup.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.