Els intercanviadors ferroviaris de Volpelleres i Hospital General tindran els estudis de viabilitat aquest any

De moment, Renfe millorarà la zona d'estacionament, l'accés i el manteniment de l'estació de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'aparcament de l'estació de Renfe / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'aparcament de l'estació de Renfe / Foto: Cugat Mèdia

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda urbana té previst encarregar aquest any els estudis tècnics per valorar la viabilitat de construir els intercanviadors entre les línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i les de Renfe a les estacions d'Hospital General i de Volpelleres. A l'espera d'aquests informes, de moment, el director general de Planificació i Avaluació de la Xarxa Ferroviària del Ministeri, Casimiro Iglesias, s'ha compromès amb l'Ajuntament que Renfe millorarà la zona d'estacionament, l'accés i el manteniment de l'estació de Sant Cugat.

Així ho va transmetre Iglesias a l'alcaldessa, Mireia Ingla, i al tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, en una reunió mantinguda a Madrid, en la qual l'Ajuntament va posar de manifest la infrautilització de l'estació de Renfe de Sant Cugat i la manca de manteniment i adequació de l'espai d'estacionament i acumulació de material ferroviari.

Davant aquesta situació, i segons ha concretat el consistori, l'Ajuntament ha plantejat la possibilitat d'utilitzar l'espai d'estacionament, un cop condicionat, com a Park&Ride i també com a estació central d'autobusos municipals i intermunicipals, una opció que es valorarà en un futur. Respecte a la infrautilització, el director general ha emplaçat el consistori a plantejar l'augment de la freqüència de pas dels trens de l'R8 -actualment un tren per sentit i hora- al departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat i a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

La construcció dels intercanviadors a les estacions de FGC més properes a les línies de Renfe és una antiga reivindicació del territori. De fet, el Congrés, a través de la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, va aprovar el maig passat una proposició no de llei presentada per En Comú Podem que proposava tirar endavant aquests intercanviadors a les estacions de l'Hospital General de Catalunya i de Volpelleres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.