La ciutat reserva més de 200.000 metres quadrats per a equipaments


Temes relacionats

El PSC i ICV-EUiA critiquen l'equip de govern per no consensuar el Pla d'Equipaments (17/des/10)

L'equip de govern prioritza els equipaments fins al 2018 amb l'aprovació del Pla (22/des/09)

La proposta de Pla d'Equipaments ubica el quart CAP a l'avinguda de Cerdanyola (18/des/09)


  • Comparteix:

La construcció de més centres educatius és una de les principals demandes dels santcugatencs

La construcció de més centres educatius és una de les principals demandes dels santcugatencs

Sant Cugat té més de 230.000 metres quadrats de sòl reservat per fer-hi equipaments. El ple municipal ha aprovat definitivament aquest dilluns el pla d'equipaments que estableix les reserves d'espai necessàries per a les infraestructures prioritàries a la ciutat. El 4t Centre d'Atenció Primària (CAP), que s'ubicaria a l'avinguda de Cerdanyola, i les edificacions educatives són les principals demandes de la ciutat. El pla, que s'ha de revisar cada dos anys i que en cap cas no obliga a construir els equipaments establerts, no recull cap partida econòmica específica per tirar endavant els projectes. El PSC, ICV-EUiA i ERC s'han abstingut i el PP ha donat suport al nou pla.

El document estableix, bàsicament, les reserves municipals de sòl per als futurs equipaments de la ciutat i marca les prioritats de l'equip de govern en aquesta matèria a curt, mitjà i llarg termini. Tot i això, el document s'haurà de complementar i coordinar amb el pla d'inversions de l'àrea d'Economia que, per al proper any, es preveu molt restrictiu.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat l'objectiu del document final que ha sortit d'un debat entre agents polítics, socials i santcugatencs a títol individual que s'ha allargat gairebé dos anys.

Mercè Conesa

És un document-guia perquè la ciutat executi els equipaments en el lloc on diu aquest document. No és un document urbanístic pròpiament perquè caldria, en alguns equipaments, un pla especial d'usos.



La redacció del pla d'equipaments ha comptat amb les aportacions de 1.340 santcugatencs, que han participat en diferents parts del procés, i amb les conclusions de la comissió de seguiments que en els últims set mesos s'han reunit fins a 12 vegades.

Els tallers de participació de la ciutadania i de les entitats han donat prioritat, sobretot, als equipaments sanitaris i educatius. El 4t CAP és una de les principals demandes de la ciutat. Del pla, també se'n deriva una reserva de sòl per construir una Sala B del Teatre-Auditori, una nova comissaria de la Policia Local i una escola d'educació especial, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.