Serveis a la persona i promoció econòmica, objectius d'un nou cartipàs amb un 5% d'estalvi


Temes relacionats

L'oposició veu un cartipàs 'sobredimensionat' i amb una tria de càrrecs directius 'poc transparent' (12/jul/11)

Conesa aposta per concentrar l'organigrama municipal en tres grans àrees de gestió ( 7/jul/11)


  • Comparteix:

L'equip de govern destaca l'estalvi després de la distribució política i tècnica

L'equip de govern destaca l'estalvi després de la distribució política i tècnica

L'alcaldessa, Mercè Conesa, defensa el nou cartipàs i l'equip directiu com el més adequat per afrontar els dos principals objectius del mandat: l'atenció a les persones i la promoció empresarial. En el ple extraordinari d'aquest dilluns, el govern ha fet bandera de l'estalvi del 17% que suposa la nova distribució de responsabilitats polítiques i directives respecte la del mandat passat. En concret, el cost del cartipàs i dels càrrecs s'eleva fins al 1.780.000 euros anuals. L'organigrama s'ha aprovat amb 15 vots a favor (CiU), quatre abstencions (PP) i sis vots en contra (PSC, ICV-EUiA i CUP).

Segons l'alcaldessa, l'equip de govern continuarà apostant pel Pla d'Alineació Estratègica (PACTE) per determinar els objectius polítics del mandat, que se centraran en l'atenció a les persones, partida que no es veuria afectada en els pressupostos, i en l'impuls empresarial per generar llocs de feina. Unes altres prioritats per al mandat són, segons Conesa, l'aplicació del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) i l'impuls del projecte de ciutat intel·ligent per generar estalvi.

En aquest sentit, Conesa ha subratllat que el nou cartipàs passa a tenir cinc tinences d'alcaldia en lloc de les set del mandat passat. A més, l'alcaldessa ha remarcat que tres d'aquests càrrecs passaran a tenir dedicació parcial. Segons Conesa, es tracta de la millor distribució de responsabilitats per afrontar els propers quatre anys.

Mercè Conesa

Els asseguro que hem buscat un cartipàs perquè la ciutat funcioni i perquè treballi amb rapidesa per a les necessitats del municipi.



Quant a les retribucions, els sous dels tinents d'alcalde a dedicació total arriben als 60.000 euros a l'any i els de parcial, a 52.000. Els regidors a dedicació completa n'obtindran 47.000 i els de parcial, 28.000. L'excepció és el regidor Raül Grangé que en guanyarà gairebé 60.000 per acumulació de funcions. Amb aquest dibuix, segons l'equip de govern, s'aconsegueix un estalvi del 5'6%, ja que es passa del cost de 638.000 euros del darrer mandat a 602.000 aproximadament.

Pel que fa l'equip directiu, format per 19 persones amb un cost d'uns 1.180.000 euros a l'any, el govern local destaca que s'ha aconseguit un estalvi del 24%. Això es deu al fet d'apostar per la promoció interna, que permet un estalvi de 277.000 euros a les arques municipals. El tinent d'alcalde de Governació, Jordi Puigneró, ha fet un símil futbolístic per definir els nous càrrecs de confiança.

Jordi Puigneró

Hem fet una aposta pel planter i pels treballadors d'aquest Ajuntament.


Arran de les crítiques d'alguns partits de l'oposició, Conesa ha defensat que l'àrea d'Esports depengui directament d'alcaldia. En aquesta sessió extraordinària, les competències de Territori s'han delegat al ple municipal.

A partir del proper ple, mitja hora abans del seu inici, hi haurà un torn específic de precs i preguntes del públic assistent a tots els membres del consistori prèviament reunits a la sala de plens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.