Conesa diu tenir el compromís del govern de soterrar les línies d'alta tensió a Valldoreix i Mira-sol


Temes relacionats

La FAV assegura que el soterrament de les línies d'alta tensió està en perill (11/jun/12)

La Candidatura de Progrés de Valldoreix alerta que el soterrament de les línies d'alta tensió està en perill ( 5/jun/12)

Les torres d'alta tensió que travessen Valldoreix i Mira-sol estaran soterrades a finals del 2012 (18/mar/11)


  • Comparteix:

Mercè Conesa, en una foto institucional. /Font: LocalPress

Mercè Conesa, en una foto institucional. /Font: LocalPress

La Generalitat manté el compromís de tirar endavant el projecte de soterrament de les línies elèctriques d'alta tensió que transcorren per zones urbanes de Valldoreix i Mira-sol. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha donat 'instruccions específiques a la direcció general d'Energia per possibilitar aquesta obra'.

L'alcaldessa ha explicat que té el compromís del conseller d'Empresa per dur a terme les obres de soterrament de les línies d'alta tensió a Valldoreix i Mira-sol. És per això que Conesa ha assegurat que 'no hi ha motiu per amoïnar-se perquè el projecte està ben encaminat, tot i la crisi'. L'alcaldessa ha detallat també que Fecsa-Endesa ha licitat aquesta obra, malgrat que encara s'ha de concretar el dia d'inici.

Les paraules de Conesa arriben després que la Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV) alertés que l'eliminació d'aquestes línies estava en perill i que aquest divendres és la data límit per finalitzar les obres, amb una pròrroga de sis mesos. La formació valldoreixenca també advertia que si el projecte no tira endavant abans de finals d'any, el govern espanyol deixarà d'aportar la seva part de pressupost, de més de dos milions i mig d'euros. Segons el partit, aleshores es dibuixaria un escenari en què Ajuntament i EMD s'haurien de fer càrrec d'aquest import, proporcionalment. Aquesta preocupació també l'ha feta pública la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAVSC).

El projecte de soterrament de les línies elèctriques és fruit d'un conveni signat el 2006 entre l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix, la Generalitat, Red Eléctrica Española i Fecsa-Endesa. El cost d'aquest projecte l'assumiran les dues administracions locals, Fecsa-Endesa, el govern i el Ministeri espanyol de Foment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.